Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Dört Yüce Gerçek (Budizm)
Dört Yüce Gerçek öğretisi Pali Derlemesi'nde Samyutta Nikaya yazmaları içerisinde yer almaktadır. Bu dört gerçek şunlardır: Dukkha - Yaşam acı doludur. Samudaya - Acıların sebebi cehalet, açgözlülük ve öfkedir. Nirodha - Sebeplerin ortadan kalkması, acıların ortadan kalkmasını getirir. Magga - Acıların sona ermesinin yolunu Sekiz Katlı Asil Yol gösterir.
Henri Troyat ve Lev Tolstoy Biyografisi
Lev Tolstoy
Lev Tolstoy
Henri Troyat, dünyada biyografi yazarlarının büyük ustası. Lev Tolstoy ile ilgili biyografisi. 2010’da ilk baskısı yapılan kitabı, İletişim yayınları yayımladı. Eser Fransız kültür Bakanlığı’nın katkıları ile yayımlanmıştır. Bin sahifelik bu azametli büyük
Reklam
7 sayısının sırrı gizemi Kainata baktığımızda içinde 7 rakamının gizli olduğu nice sır ve hikmetlerin en çok merak edilen konulardan biri olduğu görülmektedir. Peki Kuranda 7 sayısının önemine ilişkin geçen örnekler neler? Tasavvufta 7 sayısının hikmetleri... Gündelik yaşantımız içerisinde birçoğumuz 7 sayısı ile ilgili birçok şey duymuşuzdur.
Antik Dünya’nın Dahileri - Buda
Buda Dört Yüce Gerçek olarak bilinen keşiflerini paylaşmış: İlk gerçek, hayat boyunca acı çekmenin kaçınılmazlığıydı. Ama Buda acı derken yalnızca hastalığı ve yaşlılığı değil, hayatın ısrarcı hayal kırıklıkları ve güvensizliklerini kastediyordu. İkinci gerçek, acıyı arzulamanın yarattığıydı. Üçüncüsü, acının tespit edilebilir bir sebebi olduğuna göre sonunun da olabileceğiydi. Dördüncü gerçek, sekiz katlı yol denen ve bütün acılara son verebilecek bir yoldu.
Antik Dünyanın Dahisi 1. Bölüm
Buda Dört Yüce Gerçek olarak bilinen keşiflerini paylaşmış. İlk gerçek, hayat boyunca acı çekmenin kaçınılmazlığınıydı. İkinci gerçek, acıyı arzulamanın yarattığıydı. Üçüncüsü, acının tespit edilebilir bir sebebi olduğuna göre, sonununda olabileceğiydi. Ama kritik ve pratik bir yanıt sunan, dördüncü gerçekti. Dördüncü gerçek, sekiz katlı yol denen ve bütün acılara son verebilecek bir yoldu.
Buda Dört Yüce Gerçek
İlk gerçek, hayat boyunca acı çekmenin kaçınılmazlığıydı. Buda acı derken yalnızca hastalığı ve yaşlılığı değil, hayatın ısrarcı hayal kırıklıkları ve güvensizliklerini kastediyordu. İkinci gerçek, acıyı arzulamanın yarattığıydı. Üçüncüsü acının tespit edilebilir bir sebebi olduğuna göre, sonunun da olabileceğiydi. Dördüncü gerçek, sekiz katlı yol denen ve bütün acılara son verecek bir yoldu.