Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

K₂SO₄

K₂SO₄
@drfuat
6 okur puanı
Nisan 2022 tarihinde katıldı
Pediatrik Hastalıklarda Robotik Tedavi
 Örneğin, serebral palsi hastalığı olan çocuklar için robotik rehabilitasyon tedavisi, hareketliliklerini ve kas kontrolünü artırmak için kullanılabilmektedir. Çocuk felci hastalığı olan çocuklar için ise robotik yürüme tedavisi, yürüme fonksiyonlarını tekrar kazanmalarına yardımcı olabilir. Ayrıca, robotik rehabilitasyon tedavisi, çocukların fiziksel egzersiz yapma motivasyonlarını artırabilir ve onların tedavi sürecine daha aktif katılmalarını sağlayabilir. Bunun yanı sıra, robotik rehabilitasyon tedavisi, çocuklarda sosyal becerilerin gelişimine ve özgüvenlerinin artmasına da yardımcı olabilir. Çocukların nöromotor gelişimi arttırabilir.
Reklam
Denge Bozukluklarında Robotik Tedavi
Denge bozuklukları, nörolojik veya ortopedik rahatsızlıklar nedeniyle denge ve koordinasyon sorunu yaşayan kişilerde görülebilir. Robotik yürüme tedavisi, bu hastaların denge ve koordinasyonlarını iyileştirmek için kullanılabilir. yürüme yeteneklerini arttırmak hastanın rehabilitasyon sürecinde güçlü bir motivasyon ve özgüven sağlayabilmek, seri ve bağımsız yürüyüş sağlamak için kullanılır.
İnme (Felç) Robotik tedavi
Felç, beyin hasarına neden olan kan akışının kesilmesi veya diğer faktörler sonucundan kaynaklanan kas zayıflığı, üst ve alt ekstremitelerinin hareket kabiliyetinin oluşmasıdır. Robotik tedavisi, felç geçiren hastaların omuz-kol-el hareket kabiliyetlerini ve yürüme yeteneklerini arttırmak hastanın rehabilitasyon sürecinde güçlü bir motivasyon ve özgüven sağlayabilmek için kullanılabilir. Robotik tedaviler gelişmiş bir sensör ve sanal gerçeklik sistemi ile entegre bir sistemdir. Robotik sensörler yardımı ile hastanın yapabildiği hareketler ve kas gücü algılanarak ekrandaki Hastanın karşısındaki ekranda vücudunu temsil eden bir insan grafiği vardır. Sensörler yardımı ile algılanan hareketler ekrandaki insan grafiğinde simüle edilir ve hastanın ekranda çeşitli oyunlar eşliğinde yürüme kabiliyetinin geliştirilmesine çalışılır. (nöroplastisite)

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Omuz-Kol-El-robotu (Armeo-Spring)
omuz, kol ve elde fonksiyon bozukluklarında kullanılan, omuz kol ve eldeki kullanma yeteneğini arttırmayı hedefleyen robotik yöntemidir. omuz, kol ve elin aktif hareketlerini yeniden kazanmaya başlamış olan hastalarda, eklem hareket açıklıkları (ROM) ve selektif hareketleri artırmak için tekrarlı terapi imkanı sunar. Bilgisayar entegrasyonlu kendinden yönetimli (self-direktif) egzersizler, konsantrasyon ve koordinasyon gerektiren çalışma seansı için hastayı motive eder. Armeo Spring'in Etkileri Nelerdir? 💪 hareket becerisini geliştirir. 💪 hastanın yorgunluğa karşı dayanıklılığını artırır. 💪 kavrama gücü ve yeteneğini geliştirir. 💪 beyinde el becerisiyle ilgili hareket kalıplarının yeniden oturmasını (nöroplastisite) uyarır. 💪 tedavi seansında, sesli ve görüntülü uyarıları olan, eğlenceli oyunları kullanır. böylece egzersiz sırasında yüksek heves ve katılım sağlar. 💪 Hastanın eliyle cisim kavraması, yemek yemesi, kıyafet giyip çıkarma gibi günlük aktivitelerini geliştirmesine yardımcı olur. 💪 bu oyunlar, amaca ve hastanın kapasitesine göre seçilebilir. gerekirse seçilen oyunun zorluk derecesi, tedavi seansı içerisinde değiştirilebilir.
Yetişkin-Çocuk Robotik yürüme tedavisi
Yürüme robotu, yürüme fonksiyonunu tamamen yada kısmen kaybetmiş hastalara bir robotik cihaz yardımıyla yürüme fonksiyonunu yeniden kazandırmayı veya hastaların yürümesini düzeltmeyi hedefleyen bir fizik tedavi yöntemidir. Robotik yürüme tedavisi hastalığın erken döneminde pasif yürüme ve ileri dönemde aktif yardımlı yürüme ( manuel yürüme) olmak üzere 2 modu mevcut. Yetişkin-Çocuk Yürüme robotunun uygulanabileceği hastalıklar; * Felç – İnme * Alzheimer hastalığı  * Beyin hastalıkları  * spinal kord yaralanmaları * Parkinson hastalığı  * Geriatrik hastalar (Yaşlılığa bağlı hareketsizlik)  * Beyin hasarı  * Nörolojik hastalıklar * Çocukların nöromotor gelişimi * Serebral palsi (cp) *kardiyopulmoner yetmezliğe bağlı yürüme bozukluğu. * Ağır yaralanmalar  * Kalça-diz protez ameliyatları sonrası  * ameliyat sonrası yürüme fonksiyonlarının kaybedilmesi * kas distrofisi * Ön çapraz bağ ameliyatı sonrası  * Multipl Skleroz (MS) * Yürüme bozukluğu olan hastalar * Kabızlık(Konstipasyon)  *yürüme Denge ve koordinasyon bozukluğu
Reklam
Konu denetim
Sizce işletmelerde denetim içeriden mi dışardan mı yapılmalı ?
Hata
Bilmeden yapılan yanlışlıklar ‘’ Hata’’
hile
Bilerek yapılan yanlışlıklar ‘’ Hile’’
Girişimcilik?
İnsanların ihtiyaçlarına kar katarak karşılamak :)
Reklam
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNİN AMAÇLARI
-örgütün hedefleri doğrultusunda mevcut insan gücünün verimli kullanılması -örgütte çalışanların beklentilerinin karşılanması ve gelişimlerinin sağlanması -örgüte daha nitelikli ve etkin insan kaynağı temin edilerek örgütün hedeflerine ulaşması ve çalışma yaşam kalitesinin arttırılmasıdır.
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİN TEMEL SÜREÇLERİ
• İş analizi yapmak, • İşgücü ihtiyacını belirlemek ve adayların başvurularını almak, • İş adayları arasından seçim yapmak, • İşe yeni başlayan çalışanların oryantasyonunu ve eğitimini sağlamak, • Ücret ve maaşları belirlemek, • Teşvik ve ikramiye sunmak, • Performansları değerlendirmek, • İletişim süreçlerini yönetmek (görüşme, danışma, uyarma) • Çalışanların eğitim ve gelişim ihtiyaçlarını karşılamak, • Çalışanların örgüte yönelik bağlılığını sağlamak ve arttırmak.
Meditasyon
Meditasyon yaparken önemli olan dört temel bileşen “ sesiz bir ortam, Rehat bir pozisyon, zihinsel bir araç, pasif bir tutum “
31 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.