Puan vermedi·336 syf.··
2026 4. kitabı
“Rüyalar Anlatılmaz”, insanın iç dünyasını, kırgınlıklarını ve hayallerini duygusal ama akıcı bir dille anlatan etkileyici bir kitaptı. Karakterlerin yaşadığı olaylar ve hissettikleri duygular oldukça gerçekçiydi; bu yüzden okurken birçok yerde kendimi hikâyenin içinde hissettim. Özellikle anlatım dili sade olmasına rağmen duyguyu güçlü bir şekilde geçirebiliyor. Yer yer hüzünlü, yer yer düşündürücü bir kitap. Psikolojik ve duygusal yönü ağır basan hikâyeleri sevenler için güzel bir tercih olduğunu düşünüyorum.
Rüyalar AnlatılmazNermin Yıldırım · Hep Kitap · 20194,436 okunma
Puan vermedi·304 syf.··
2026 3. kitabı
Bu kitap bana hayatın her şeye rağmen devam ettiğini ve bazen yeniden başlamanın mümkün olduğunu hatırlattı. Karakterlerin yaşadıkları duygular çok gerçekçi olduğu için kendinizi zaman zaman onların yerine koyabiliyorsunuz. Özellikle geçmişte yapılan hatalar, pişmanlıklar ve yeni başlangıçlar üzerine düşündüren bir hikâyesi var. Okurken hem hüzünlendim hem de umutlandım. Anlatımı akıcı olduğu için sayfalar hızlı ilerliyor. Duygusal, düşündürücü ve insanın içini ısıtan bir kitap arıyorsanız şans verebilirsiniz.
Bugün Kalan Hayatımın İlk GünüMaud Ankaoua · Yan Pasaj Yayınları · 20238,2bin okunma
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
8/10
·216 syf.··
2026 12. kitabı
·
9 günde okudu
·
Okunma: 28 Haziran 2026 14:51
Veronika Ölmek İstiyor, Paulo Coelho tarafından yazılmış, yaşamın anlamını, umut etmeyi ve insanın kendini keşfetmesini anlatan etkileyici bir romandır. Yazar, sade ve akıcı anlatımıyla okuyucuyu karakterlerin duygularına kolayca ortak eder. Kitabın en etkileyici yanı, Veronika'nın hayatla ilgili düşüncelerinin zaman içinde değişimini çok doğal bir şekilde anlatmasıdır. Başlangıçta yaşamdan vazgeçmiş bir karakter olarak gördüğümüz Veronika, yaşadığı olaylar sayesinde hayatın aslında ne kadar değerli olduğunu fark etmeye başlar. Bu değişim, okuyucuya da kendi hayatını sorgulatacak kadar güçlü bir şekilde yansıtılmıştır. Paulo Coelho, kitap boyunca özgürlük, mutluluk, korkular ve toplumun insanlara yüklediği kalıplar gibi konuları ele alır. Karakterlerin yaşadığı duygular ve düşünceler oldukça gerçekçi olduğu için onları anlamak zor olmaz. Özellikle hayatın değerini anlatma biçimi, kitabı sadece bir roman olmaktan çıkarıp düşündürücü bir esere dönüştürür. Genel olarak Veronika Ölmek İstiyor, insanın kendisini tanıması, hayata farklı bir gözle bakması ve umudunu kaybetmemesi gerektiğini anlatan etkileyici bir kitaptır. Okuduktan sonra insana uzun süre düşündüren, duygusal yönü güçlü ve anlamlı bir eser olduğunu düşünüyorum.
Duygu ve Düşünce
Veronika Ölmek İstiyorPaulo Coelho · Can Yayınları · 2020102,6bin okunma
9/10
·343 syf.··
Beğendi
·
2026 4. kitabı
Varis Yaşıl üzlü gündəlik əsəri ( Yaşıl Üzlü Gündəlik ) oxuduğum və həqiqətən təsirləndiyim, ən sevdiyim romanlar siyahısına daxil olan bir kitab oldu. Müəllifin bu əsərdəki üslubu və hadisələri çatdırma tərzi mükəmməl idi. Əsərin dili o qədər səmimi və axıcıdır ki kitabın içinə girməmək mümkün deyil. ​Qəhrəmanın yaşadığı duyğular, keçdiyi yolları və Varisin bu dünyanı təsvir etmə tərzi mənim üçün çox xüsusi iz bıraxdı. Oxumağınızı tövsiyyə edirəm
Yaşıl Üzlü GündəlikVaris · Ol Yayıncılık · 2014258 okunma
Puan vermedi·144 syf.··
2026 47. kitabı
·
4 günde okudu
·
Okunma: 27 Haziran 2026 00:00
Mitolojiyi hiç böyle okumamıştım. Klasik mitoloji hikâyelerinin çok ötesinde insanın sevme, sevilme, aşık olma duygularıyla mitolojiyi ilişkilendirmesi kitabı çok farklı bir boyuta çıkarmış. Özellikle aşkı modern erkek ve modern kadın açısından mitoloji ile bağ kurarak anlatması muazzamdı. İnsan aşkı ararken aslında kendini keşfediyor bu kitapta. Mitolojiden başlayarak çıkılan yolculuk ruhsal dönüşümle -evet işte bu- dedirtiyor. İlk sayfalar daha çok beklediğiniz mitoloji. Olimpos tanıtılıyor. Zeus, Kronos, Rhea, Hera, Afrodit, Eros, Psykhe... gibi tanrılar tanıtılıyor. Titanlar çağından bahsediliyor. Bu kısımlar ilk 25 sayfa. Ardından Eros ve Psykhe doğuyor. İşte bu doğumlardan sonra kitap çok farklı bir boyut aldı ve ben kitabı elimden bırakamadım. Eros ve Psykhe arasındaki aşk modern erkek ve modern kadının kendini arayışı, dönüşümü halini alınca o kadar çok altını çizdiğim cümle oldu ki. Yazarın mitolojiyi ele alış biçimi, insanla birlikte aktarışı samimi, içten, sade ve akıcı. Kitap zaten 141 sayfa, çabuk okunuyor ama derinliği kesinlikle 141 sayfanın ötesinde. Okuyucuyu hiç yormadan, keyif alarak bu kadar etkilemek çok ciddi bir yetenek ve bu kitabı iyi ki okudum dedim. Mitolojiye ilgisi olan/olmayan, insan ilişkileri ve duygular üzerine düşünmeyi seven her okurun kitaplığında olmalı diyorum. Çünkü insanı hem insan hem de güzel yapan asıl şey beden değil ruhtu. Aşkım laneti de mucizesi de tek bir farkındalıkla netleşti. , eksik olduğunu bilerek yaşamaya mecbur edilecekti. Nerede bir aşk belirse orada dünya yeniden yaratılacaktı. Çünkü aşk, insanın kendini yaşayan bir nesne sanma halini paramparça etti. Çünkü insan en çok yalnızken kendine yakındı. Ama Eros sadece gülümserdi çünkü onun gücü hükmetmekte değil, hissettirmekteydi.
ErosTuğba Sarıünal · Destek Yayınları · 202625 okunma
9/10
·448 syf.··
Beğendi
·
2026 26. kitabı
·
20 günde okudu
·
Okunma: 27 Haziran 2026 23:59
Farklı coğrafyaların edebiyatını okumak, o coğrafyalar hakkında ne kadar çok şey öğretiyor insana. Yalnızca anlatılan hikâyeler değil; karakterlerin sokakta yürürken düşündükleri, yemek yerken gözlemledikleri, birbirlerini sevmeleri ya da birbirlerinden nefret etmeleri de bize o toplum hakkında adeta bir rapor sunuyor. Azeri edebiyatından okuduğum bu olağanüstü kitap da beni yine alıp başka coğrafyalara götürdü. Moskova ve Bakü sokaklarında karakterlerle birlikte dolaştım. Şehirler ayrıntılı tasvirlerle anlatılmasa da bu kez onları karakterlerin iç dünyalarından geçerek tanıdık; onların sevinçleri, kırgınlıkları ve özlemleriyle gezdik. Bu kitap aslında iki ayrı romandan oluşuyor: Ak Liman ve Beş Katlı Apartmanın Altıncı Katı. Birbirlerinden bağımsız görünseler de aynı hikâyenin devamı gibiler. Ancak bu iki romana, kırk beş yıl sonra eklenen yeni bir son daha var: Tahmine'nin Son Sırrı. Yazar, sonsözünde neden böyle bir hikâye ekleme ihtiyacı duyduğunu anlatıyor. Açıkçası, ben de kitabı bitirdiğimde onunla benzer bir düşünceye kapılmıştım. Ama bu son metni okuyunca yapılan eklemenin hem oldukça romantik hem de yazarın yarattığı karakterlere ne kadar bağlı olduğunun bir göstergesi olduğunu düşündüm. Bu metin tam anlamıyla bir klasik. Rus romanlarında rastladığımız o güçlü olay örgüsüne sahip. Karakterlerin iç monologları oldukça fazla olmasına rağmen anlatının ritmini hiç bozmuyor; aksine onları psikolojik açıdan daha yakından tanımamıza imkân veriyor. Bunun yanında, bizdeki klasiklerin taşıdığı o tanıdık duyguya da sahip. Okurken kalbi titreten bir ton hep var ve anlatının sesi hiç düşmüyor. Sade bir dille yazılmış olmasına rağmen basitlikten çok uzak; derinliği olan, yaşamdan çok insanın iç dünyasına yönelen bir roman. Ak Liman'da bir yayınevinde
Beş Katlı Apartmanın Altıncı KatıAnar Rızayev · Ketebe Yayınları · 20231,855 okunma