T e k bir şey olabilmek, t e k bir şeye varabilmek için, çok yerde, çok şey olmak, bu bendeki sağduyudur. Bir süre için de bilgin olmam g e r e k i y o r d u.
D ü r ü s t K i t a p I a r ı n D e ğ e r i . - Dürüst kitaplar okuru dürüstleştirirler, en azından onun nefretini ve tiksintisini, kurnaz aklın gizlemesini en iyi bildiği şeyi dışarı çıkartırlar. Kişi, insanlar karşısında ne kadar sakıngan davransa da, bir kitap karşısında salıverir kendini.
Reklam
Ş a i r v e G e r ç e k I i k . - Gerçekliğe sevdalanmış olmayan şairin ilham perisi de gerçeklik olmayacaktır ve ona çukur gözlü, fazla narin kemikli çocuklar doğuracaktır.
Şüpheciler, her dediği üç beş anlama gelen feylesoflar ulusu içinde tek s a y g ı d e ğ e r örnek!
Sayfa 27
Bazen toprakta susuz kalan bitkilere ya da sahipsiz kalan hayvanlara bile su vermek, kötülerin senden uzak durmasına yeter.
Edebiyat
Karanlığın peşinde koşanlar bir gün mutlaka ışığı tadacaklardır.
Fantastik
Reklam
Reklam