b.

sihirli sözler, zehirli çiçekler
İmparatorluklar iyi işlemez. Uzun vadede boyunduruk al­tına alınmış çok sayıda milleti etkili bir şekilde yönetmek mümkün değildir. Bu mümkün olabilse bile, sonuçta imparatorluklar kötü birer yıkım ve sömürü makineleridir. Her toplumun kendi kaderini tayin hakkı vardır ve hiçbir zaman bir diğer toplumun yönetimi altına girme­melidir.
Sayfa 195
Reklam
İmparatorluklar da eninde sonunda yıkılır, an­cak geride zengin ve kalıcı miraslar bırakır. 21. yüzyılda yaşayan nere­deyse herkes bir imparatorluğun bakiyesidir.
Sayfa 193
İnsanlar böyle hikayelerden çok mazlumların kazandıkları hikayeler isterler, oysa tarihte adalet yoktur.
Sayfa 193
Ticaret iki noktayı birleştirdiğinde, arz ve talep taşınabilir malların fiyatını eşitler.
Sayfa 189
Arpa parası Sümer topraklarında MÖ 3000 civarında yazıyla aynı ko­şullarda, aynı yerde ve zamanda ortaya çıktı, ve tıpkı yazının giderek yoğunlaşan idari faaliyetlerin ihtiyacına cevap olması gibi arpa parası da yo­ğunlaşan ekonomik faaliyetlerin ihtiyacına cevap oldu.
Sayfa 185
Reklam