ebru gürsoy

ebru gürsoy
@ebruli100
İnsan olmanın sırrı kişinin yaşamasında değil, uğruna yaşayacağı bir şeyi olmasındadır.
kütüphaneci
istanbul
istanbul
72 okur puanı
Şubat 2019 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap
9/10
·544 syf.··
Beğendi
·
2019 9. kitabı
Korku romanı sevmem o yüzden Stephan King’in bir çok romanını biraz dehşet verici ve manasız bulurum. Bu son romanı da bana hediye geldi. İyi ki de gelmiş. King’in çok usta bir hikaye anlatıcısı olduğu malum. Bu hikayeyi de çok güzel anlatmış. Bir tane mantık hatası yok. King’in becerisi, yazarlık dehası müthiş. Bir suç, bir suçlu. Bir insan aynı anda iki ayrı yerde olabilir mi? Olamazsa katil kim?
Edebiyat
YabancıStephen King · Altın Kitaplar · 20193,349 okunma
8/10
·495 syf.··
2019 8. kitabı
Yazarların ilk kitaplarını okumayı seviyorum. Bazen çok amatör bazen çok güzel oluyorlar. Ve yeni bir yazar keşfetmiş olmak da büyük mutluluk. Bu romanda aşk, gerilim ve dram hepsi bir arada. İnsana dair ne varsa bu romanda büyük ustalıkla bir araya getirilmiş. Herşeye rağmen sevgi ve umudun, inanç ve dostluğun harmanlanması ortaya eşine az rastlanır bi hikaye çıkarmış. Nastya yaşadığı faciadan sonra susmayı seçen, yalnızlıklarda kaybolmuş en büyük hayalini yitirmiş umutsuz genç bir kız. Josh tüm ailesini teker teker kaybetmiş sevmekten korkup yalnızlığı seçmiş bir adam. Çok sevilmek bir lanet midir? Ne zaman gerçekten “her şey biter?” Umut bittiğinde mi? Herşeye rağmen ruhlar kurtulabilir mi? Sevmekten korkan yalnız bir adam, sessizliği seçmiş bir kadına “günışığım” dediğinde düzelir mi herşey? Bence bu romanı okumalısınız. Çünkü bu roman herşey bitti demek için çok erken diyen umut dolu insanların sıradışı hikayesi.
Edebiyat
Her Şey Bitti DerkenKatja Millay · Neo Kitap · 201488 okunma
8/10
·440 syf.··
2019 7. kitabı
HANNAH artık onu sevmediğine inandığı kocası Tom'a tam onu terkedeceğini söyleyecekken Tom felç geçirir ve HANNAH onu bırakıp gidemez. İnanılmaz duygu yüklü bir kitaptı dostlarım. Gerçek aşkım, dostluğun, yaşama bağlılığın gerçek bir hikayesiydi. Çok beğendim. Tom ve Hannah'ın hikayesini okumanızı tavsiye ederim.
Edebiyat
Mandalina ve UmutKatie Marsh · Olimpos Yayınları · 2016287 okunma
9/10
·456 syf.··
2019 6. kitabı
Olağanüstü bir roman. Bir kadının kendini yeniden yaratma hikayesi. Ama sadece kadınlar değil erkekler de okumalı. İnsanların ne kadar boş şeyler için üzüldüğünü saçma sapan şeylerle vakit harcadığını anlatan okuduğum en güzel roman. Gerçek bir kurtuluş. Ye, dua et ve sev. Gerisi boş. Kesinlikle okunmalı.
Edebiyat
Ye Dua Et SevElizabeth Gilbert · Pegasus Yayınlar · 20102,268 okunma
7/10
·464 syf.··
2019 5. kitabı
Grange ve gerilim romanları hayranı olan ben....Sonunda karşılaştık ve kendisiyle son romanında müşerref oldum. Sevdim mi? Grange bir dahi mi? Sevdim ama bir dahi olduğunu düşünmüyorum hala Jo Nesbro’yu bu türde tek geçerim ama Grange’ın da romanı iyi kurguladığını itiraf etmeliyim. Kötülükle iyilik arasında arafta kalmış bir polis sıradışı ekibiyle Goya’nın tabloları gibi cinayet işleyen bir sapığı arıyor ve eş zamanlı olarak da sosyopat karısından oğlunun velayetini almaya çalışıyor. Müfettiş Corso ve ekibi ilginç karakterler. Ama gene de fikrim şudur ki; bu alanda Grange kral olmaktan çok uzak.
Edebiyat
Ölüler DiyarıJean-Christophe Grangé · Doğan Kitap · 20193,993 okunma