Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Hayat şartları sizinkinden daha aşağı olanlara bakınız, sizden daha iyi olanlara bakmayınız. Bu Allah'ın üzerinizdeki nimetini hor görmemenize daha uygun bir davranıştır.
Reklam
Çünkü nimetler söz konusu olduğunda bizden daha iyi durumda olanların ellerindekini görüyoruz.Halbuki bizden de daha aşağıdakilerin düşünülmesi hem mantık olarak hem de vakıa olarak uygun olandır.
Ömer İbni Hattab radiyallahu Ahn diyor ki: Altında ezileceğin kadar sevme. Ezip geçeceğin kadar da kızma.
İstiyorum ki insan kendi evinde çocuk gibi duygusal olsun. Ona bir şeye ihtiyaç olduğunda ise adam olsun.
Bizden istenen iman, salih amel, edep ve takva farzdır. Bütün mesele, bu farzı yerine getirmektir. Bunun tek yolu Hz. Resulullah'a uymaktır. Onun (s.a.v) izine tabi olmadan Allah Teâlâ'ya ulaşılamaz. Bunda hiçbir müminin şüphesi yoktur. Asıl işimiz, Allah'ın razı olacağı bir şekilde Hz. Peygamber'e (s.a.v) tabi olmaktır.
Sayfa 407Kitabı okudu
Reklam
128 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
12 saatte okudu
ilk olarak şu bilinmelidir ki "fütüvveť” kelimesi "fetva kelimesinden türemiştir. Fetvánin anlami ise kişinin yapacağı her işte ve uğraşacağı her amel ve mesgalede tereddüt etmesi, bu iş yapılabilir mi, bu şeylerle meşgul olmak fayda içerir mi, içermez mi diye sorar. Bazı kimseler "Faydalıdır, yap der", bazıları da "Faydalı degildir, yapma" der. Kisi o is hakkında ne yapacagını bilemedigi için adalet sahibi bir kadıya, faziletli bir álime veya ilim, edep ve amel vönünden kemál sahibi fetvå ehli bir müftiye gider yahut da cesitli ilim ve hikmetlerle donanmis bir fütüvvet sahibine gider, onunla fikir alışverişinde bulunur, karşılaştığ falanca meseleyi ona arz eder, "Şöyle yemin ettim, şöyle bir şey yapacağım, bir grup bana engel oldu" der.
Fütüvvet: Mahiyeti, Kaynağı ve Erkanı
Fütüvvet: Mahiyeti, Kaynağı ve ErkanıŞehabeddin Sühreverdi · İber Yayınları · 20231 okunma
Ömrümüz en değersiz eşya gibi kolay harcanır oldu.
Sayfa 342Kitabı okudu
İslam'ın uygulamadaki temel kurallarından biri önce haramlardan arınmak, sonra da emirleri tatbik etmektir. Bu Kural uygulandığında önümüzde duran tablo şudur: İçkiden kaçınmak, zemzem içmekten önemlidir. Faizden uzak durmak, sadaka vermekten öncedir. Tesettür, zikirden öncedir. Haram sözden kaçınmak, Kur'an okumaktan öncedir. Kısaca, "kabın temizlenmesi içine konacak temiz nesneyi elde etmekten önce gelmektedir "
Sayfa 240Kitabı okudu
Vahiy haritan, nebi kılavuzun, akıl pusulan, iman sermayen, amel azığın, sevgi yakıtın, ahlâk karakterin, edep aksesuarın, merhamet sıfatın, şeref ve izzet adın olsun.
Sayfa 117Kitabı okudu
Reklam
Kalbin köşküne kurulmuşsa nefs; İnsanda bir,hayvanda bir. Edep örtüsünü giymemişse beden; Baharda bir, hazanda bir. Haram lokmaya alışmışsa kursak; Aç da bir, tok da bir.
Hz. Ali Radiyallahü Anh’dan Hikmetli Sözler -1-
• “Düşündürücü ve hikmetli sözlerle ruhlarınızı dinlendirin! Zira bedenlerin yorulduğu ve zayıfladığı gibi ruhlar da yorulur.” • “Huşusuz kılınan namazda, dilin afetlerinden ve boş şeylerden sakınmaksızın tutulan oruçta, Kur’an’ı tefekkürsüz okumakta, kalbe nakşolmayan ilimde, infak edilmeyen malda, zor günlerde gösterilmeyen kardeşlikte,
Çalışmayanın, yorulmaynın Allah'a güvenmesi, başını kuma gömmesidir.
Sayfa 199Kitabı okudu
Şimdi yapılacak bir işin ertelendiği "sonra" sadece bir tembelliktir.
"Bekleyip görmek" değil "üzerine düşeni yapıp görmek" imanın gereğidir.
Sayfa 185Kitabı okudu
1.500 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.