Emre

Felsefeyi yakalamak için önce filozofun yakasına yapışacak olursak hüsrana uğrarız. Çünkü bize hiçbir filozof "işte bu" diyerek eserini işaret etmeyecektir. Filozofların hepsinin, her birinin bize en fazladan işaret edeceği bizzat kendisinin hangi dolambaçlı yolu yürüdüğüdür. Diyebilirse filozof "işte buradan" diyebilir.
Sayfa 231
Felsefe
Her çiçeğin bir mevsimi, her kitabın bir zamanı vardır. Haziranın tadını yeni hikâyelerle çıkarın.
1959'da yüzüme karşı Halide Nusret Zorlutuna sen şair olacaksın küçük dediğinde ne hayrete kapıldım, ne sevindim. Bu benim bildiğim sıradan bir şeydi.
Sayfa 230
Edebiyat
Birisi kalkıp size İsmet Özel'in felsefeden filân söz açtığına bakmayın onun yaptığı sadece kendini tekrarlamaktan ibaret diyecek olur ise bu söylenenlere suret-i kat'iyede inanın. Ben çünkü yazı işine bulaştığımdan beri her seferinde ne dedimse bu benim son sözümdü. Gün gelecek daha iyisine ulaşacağım ümidinin yabancısıyım.
Sayfa 230
Edebiyat
Müslüman karakteri mucibince hareket etmemek ister istemez Dünya Sistemi lortlarının iradesine meydan okumaktan imtina etmeğe varır. Dünya Sistemi'nin lortları Türkiye Cumhuriyeti'ne başlangıçta ne vazife verdiyse o vazifenin yerine getirilmesi hususunda ısrarlıdır: Turk milletini dininden, yani dilinden uzakta tutmak, tutuklamak.
Sayfa 225
Edebiyat
Yalancılık Türkiye'nin Suriye'deki askeri varlığına gerekçe olarak sınır güvenliği tabirine müracaat edilmesini gerektiriyor.
Sayfa 225
Felsefe