Elif

Elif
Anlatıyorum, hiç konuşmadan, buğdayın içini dökmesi gibi…

Elif

, bir kitap okudu
Puan vermedi·416 syf.··
30 günde okudu
·
Okunma: 24 Aralık 2025 22:02
·
2025 9. kitabı
Irvin D. Yalom
9/10 · 70bin okunma
Ters Köşe Final Sevenler Buraya!
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯 Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
Ahmet Reşat'ın İstanbul'a Vedası
9/10
·390 syf.··
2025 8. kitabı
Ayşe Kulin'in "Adı Aylin" kitabından sonra okuduğum 2. kitabıydı ve tarihe ayna tutması ile beğenimi kazandı. Kitap, İstanbul'da Osmanlı'da Maliye Nazırı Ahmet Reşat'ın konağında geçmekte ve Kurtuluş Savaşı dönemini konu almaktadır. Ahmet Reşat'ın yeğeni Kemal ile fikirleri farklıdır ve yeğenine düşkün olmakla beraber savunduğu fikirleri desteklememektedir. Hikaye bu iki karakterin farklı fikirleri uğruna mücadelesi ve Kemal-Mehpare arasındaki aşk ikileminde geçmektedir. Behice ve Saraylı Hanım arasındaki gelin kaynana ilişkisinin tatlı sert geçmesi, her ikisininin de ölçüyü kaçırmadan birbirleriyle yarışmaları çok gerçekçiydi. 1914 Sarıkamış Harekatını anlatımı da ruhumuza işledi. Ayşe Kulin'in taraf tutmadan ve kimseyi suçlamadan yazması ayrıca beğenimi kazandı. Aynı zamanda Ayşe Kulin'in dedesi olduğunu öğrendiğim Ahmet Reşat'ın konağına baktığım zaman zihnimde canlanan tasvir ile aynı olması da yazarın başarısıdır diye düşünüyorum. Kitaba yönelik tek eleştirim, sonunun yarım kalmasıydı. Bunu da kitabın devamı olmasına bağlıyorum. Okuyacak olanlara tavsiye ederim pişman olmazsınız.
VedaAyşe Kulin · Everest Yayınları · 200716,8bin okunma

Elif

, bir kitap okudu
9/10
·390 syf.··
2025 8. kitabı
Ayşe Kulin
8.5/10 · 16,8bin okunma
Ama eğer dünyaya mantık aramaya gelirseniz asıl meseleyi gözden kaçırırsınız. Hatta çok fazla şeyi kaçırırsınız. Arkama yaslanıp gökyüzünü içime çektim ve anlamaya çalışmayı bıraktım.
Sayfa 280·Kitabı okudu
“ bir kalbin kırılmasını engellersem” demişti şair,” boşa gitmemiş olur hayatım.”
Sayfa 279·Kitabı okudu