Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Emrah Kara

Emrah Kara
@emrah_kr
360 syf.
10/10 puan verdi
·
6 günde okudu
Mükemmel bir tarih anlatımı... Olaylar ne ruhtan ve manevi yönlerden uzak saf tarihsellik anlayışıyla anlatılmış, ne de bi tasavvuf kitabı edasıyla sadece manevî olgular üzerine kurgulanmış. Tarihin sebepler dairesinde cereyan eden olaylarının, manevî fatihlerin ellerinde nasıl şekillendiğini en güzel bir denge ile ve de detaylarla insanı boğmadan mükemmel bir biçimde anlatmış...
Kayı 2: Cihan Devleti
Kayı 2: Cihan DevletiAhmet Şimşirgil · Timaş Yayınları · 20131,522 okunma
Reklam
360 syf.
10/10 puan verdi
·
6 günde okudu
Kayı 2: Cihan Devleti
Kayı 2: Cihan DevletiAhmet Şimşirgil
8.7/10 · 1.522 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Bir memleketin gençliği, aşkın irşadlariyle Allah'a kadar götüren yolu kalp âleminde aramıyorsa, o memlekette ilk aşkın beşiği olan aile mektebi yok demektir.
Bize bir insan mektebi lâzım. Bir mektep ki bizi kendi ruhumuza kavuştursun; her hareketimizin ahlâkî değeri olduğunu tanıtsın; hâyâya hayran gönüller, insanlığı seven temiz yürekler yetiştirsin; her ferdimizi milletimizin tarihi içinde aratsın; vicdanlarımıza her an Allah'ın huzurunda yaşamayı öğretsin.
Reklam
Bugünkü mektep insanın ruhunu yüceltmek için değil, makineye esir olarak midesinin saltanatını yaşatmak için açılmış kapıdır. Gençler, bina, fabrika, teknik hizmetinde alacakları paranın hesabını yaparak bu kapıdan giriyorlar. Elbette onda hörmet, hâyâ, vatanseverlik ve milliyetçilik, sanat ve ahlâk dersleri almayacaklardır. Mektep denen kutsal çatının altında bugün usta-çırak münasebetinden başka bir şey yaşanmıyor. Mektep artık gençliğe karakter mayası aşılamıyor.
Türk Dil Kurumu'nun gayretleri ile güdükleştirilip bir ilkel cemiyet dili haline getirilen yeni dil, millî edebiyat kültürünü yüzyıllarca geri götürücü darbeyi indirdi.
Bir milletin devlet bünyesi de mazisindeki geleneksel devletin yapısını teşkil eden esasları taşımalıdır. Yoksa kendinin olmaz ve yıkılmaya mahkûmdur. İslâm'ın sosyal esaslarına bağlı, otoriteli ve şahsî mesuliyet temeline dayalı devlet bizim geleneksel devletimizdi. Bunlar Türk devletinin karakterleridir. Devlet idealimizi Amerika'dan değil, Alpaslan'ın, Fatih'in ve Yavuz'un devlet anlayışından almamız lâzımdır. Zamanın evrimiyle devrin şartları içinde benimsenmesi zorunlu olan sadece şekildir. Devrimizden devletin yalnız şeklini almalıyız. Devletin ruh ve zihniyeti bütünüyle bizim kendi mâzimizden alınacaktır. Ancak böylelikle büyük devlet olacağız. Garb'ı taklitte ne kadar ilerlersek o kadar batağa saplanır ve daima küçülürüz.
78 syf.
·
Puan vermedi
·
20 saatte okudu
"Yaşadığım müddetçe dua olarak sadece salât-ü selam getireyim, başka hiçbir dua yapmayayım bu bana dua olarak yeter." diyebilceginiz güzellikte bir kitap...
O'nu Selamlamak
O'nu SelamlamakSiraceddin Önlüer · Semerkand Yayınları · 2014227 okunma
Salâtü Selam
Cenâb-ı Hakk'ın emir buyurduğu şeyler içinde, kendisinin de yaptığı yegâne şey, salâtü selâm getirmektir. Hak Teâlâ ilk önce bizâtihi kendisi peygamberine salât etmiş, sonra da meleklerine ona salavat getirmelerini emir buyurmuş, daha sonra da bunu müminlere emretmiştir. Oysa ki diğer ibadetler böyle değildir.
Reklam
Emrah Kara

Emrah Kara

, 1000Kitap'a katıldı.
Geri13
58 öğeden 46 ile 58 arasındakiler gösteriliyor.