1- Allah'tan Başka Yaratıcı Yoktur. Tüm canlıları ve insanoğlunu yaratan Allah'tır. O'ndan başka hiç bir yaratıcı yoktur. Rabbimiz bu konuda şöyle buyurur: "Allah'tan başka bir yaratıcı var mıdır?" (Fâtır Sûresi, 3) "O Allah ki yaratandır." (Haşr Sûresi, 24) "O Allah her şeyin yaratıcısıdır." (En'am Sûresi, 102) Dolayısıyla bir insan 'Lâ ilâhe illallâh' dediğinde aynı zamanda "Allah'tan başka hiçbir yaratıcı yoktur” demiş olur.
NÜZUL SIRASINA GÖRE KUR'AN'DAKİ EMİRLER VE YASAKLAR 1) Kur'an okuyun! (Alak, 1) 2) Kulluk görevlerinizi yerine getirmenizi engelleyenlere itaat etmeyin! (Alak, 19) 3) Secde edin! (Alak, 19) 4) Inkårcılara itaat etmeyin! (Kalem, 8-15)
Reklam
Abdulkadir Çelebioğlu
Abdulkadir Çelebioğlu
aynı yorumu tekrar buraya yazıyorum öyle silip engellemekle ve yaldızlı sözler ile insanları sapıklığa sürüklemeyin. Risale-i Nuru bir siz okudunuz zaten başka hiç kimse okumadı ve herkez cahil. Ayrıca öyle gözüküyor ki sizde Risale-i Nur okumaktan Kur'an ve hadisleri anlayamamış sınız. Ayrıca harici ve tekfirci
Rabbimiz kimlerden uzak durmamızı öneriyor. •Kafirler. (Al-i Imrân, 149; En'âm, 150; Furkan. 52) •Müsrikler, (En'am, 106) •Münafiklar, (Nisa, 61-63,81)
Hayata Allah'ın bak dediği yerden bakmak
İsra 37: Kibirli olma,alçakgönüllü davran. Müddesir 1-5: Kendini fazla abartma. Tekvir 25-27: Her şeyin üstesinden gelemeyeceğini asla unutma. Bakara 156: Çaresizlik tuzağına düşme.Her zaman bir umut ışığı olduğunu aklından çıkarma. Beled 5-6: Her şeye hakim olmak için uğraşıp hayatı yaşanmaz hale çevirme. Hucurat 10: Büyüklük kompleksine
Gayb Kavramı ve Kur'an'ın Bakış Açısı
Kur'an'da şehadetin zıddı olarak kullanılan gayb, akıl ve duyular yoluyla bilgi edinilemeyen ancak, dinlerin bildirmesiyle haberdar olunan varlık alemidir. Mutlak manada gaybı Allah’tan başka hiç bir kimse bilemez. Bunun yanında bazı ayetler vardır ki, Allah’ın dilediği kişilere gayb hakkında bilgi verdiğini ifade etmekte, ayrıca Hz. İbrahim'e yer ve göklerin melekutunun(bilinmeyen yönlerinin) gösterildiğini(En'am, 6/73.), Hz. Yusuf'a rüya tabiri ilminin öğretildiğini(Yusuf, 12/21.)ve kavminin yiyecekleri yemekleri önceden bilme özelliğinin verildiğini(Yusuf, 12/37.), Hz. İsa'nın İsrail oğullarının evlerde biriktirip yedikleri şeyleri haber verdiğini(Al-i İmran, 3/49.) bildirmektedir.
Sayfa 212Kitabı okudu
Reklam
340 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.