Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Eren Gişi

Eren Gişi
@erengisi
Eren Gişi

Eren Gişi

, 2024 okuma hedefini güncelledi.
2024 OKUMA HEDEFİ
5/20 kitap - %25 tamamlandı
5 kitap okudu
20 kitap
1.248 sayfa
2 inceleme
48 alıntı
15 günde 1 kitap okumalı.
Reklam
272 syf.
·
Puan vermedi
Şu Saatte Orada Mıydın?!
Şu Saatte Orada Mıydın?!Bilal Sami Gökdemir
7.7/10 · 1.201 okunma
Onların ucube fedailer gibi çılgınca savundukları şey şeriat değil, saltanat aşkı. Osmanlı'nın övünülecek birçok yanı olmasına rağmen at gözlükleriyle saltanatı savunma sebepleri daha doğrusu istekleri hiç bitmeyecek bir aile saltanatı inşaat etmektir. Bizi bu zihniyetten kurtaran kişi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e olan garezleri ve yanmışlıkları tam olarak buradan gelmektedir.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
@alpklnctr X hesabından direkt alıntıdır; Farkhunda, 27 yaşında bir Afgan kadınıydı. İlahiyat Fakultesi mezunuydu..Öğretmen olmaya hazırlanıyordu.. 19 Mart 2015 tarihinde bir caminin önünde muska satan bir molla ile tartışmasının bedelini bir grup öfkeli erkek tarafından linç edilerek ödedi. Taşlar ve sopalarla feci şekilde dövüldü, yerlerde
Ahlaklı insanların yaşamı güçleştikçe toplumdaki buhran da artacak. Bunun sonucunda büyük bir sosyal patlama yaşanır. Türkiye'de çalışan, bir yerlere gelmek için gerçekten uğraşıp didinen insanlar da var; bu kişilerin hakkını ilelebet yiyemezsiniz.
Sayfa 173Kitabı okudu
Reklam
Türk halkının torpil sevdası.
Türkiye'nin en büyük özelliklerinden biri şudur: İnsanlar hiçbir imtihanın kurallarına riayet etmezler. Örneğin bir memuriyet imtihanına girerler, ânında torpil arayışına başlarlar. Araya milletvekilleri, bürokratlar konur. 1970'lerde, biz bir sınav komisyonundayken önümüze isimler getirip "Parti bunları istiyor," dediler; tabii itiraz ettik ve neticede kendi bildiğimizi yaptık. Seçimlerimizi yaptıktan sonra da merak ettik; "Kimmiş şu isimler?" diye açıp baktık. Gördük ki içlerinden kimisi zaten sınavı kazanmış. Bakınız; sınavı kazanacak olan da torpil arıyor, kazanamayacak olan da. Anadolu'da âdettir bu. Maalesef Türk halkı hak etmediği şeyleri de isteyen bir toplumdur. İnsanların bu ortamda çok kötü yollara başvurabildiği zamanlar olur. Torpil yapar, rüşvet verir. Sonuç aldığında da "Bu günah değil, bundan bir şey olmaz," diye vicdanını rahatlatma yoluna gider; "Bu nasiptir," der. Bütün bu gruplaşmaların, bir yerlere gelme hevesiyle partilerin, tarikatların içine doluşmaların, birtakım başka yollara tevessül etmelerin temeli budur. Fetö'cülük de bu yüzden çok tutunmuştur.
Sayfa 172Kitabı okudu
Türkiye'de aile şirketleri
Yanınızda çalıştırdıklarınız, sadece manevi bir borçla geçimlerini sağlamanız gereken kişiler değildir; bir yandan da iktidarınızdır. Eğer bin kişi çalıştıran biriyseniz bir iktidarınız vardır ama böyle "Benim çocuğum yapsın", "Benim yeğenim başa geçsin" zihniyetiyle insanları şirketinize doldurursanız o bin kişi de işsiz kalır, siz de batarsınız.
Sayfa 169Kitabı okudu
Hiçbir toplumun hiçbir mekanizması sadece belirli bölgeden ve inançtan insanlarla İşlemez. Bu mümkün değildir. Modern cemiyetin çarkı böyle dönmez.
Sayfa 168Kitabı okudu
Bilakis toplumda rahat etmek, kendisini garantiye almak, etliye sütlüye karışmamak ister. O zaman da bu, her şeyi bilmeyeceksin demektir; bilip de etrafa karışmayacaksın. Söz konusu anlayışı doğrulamak adına, bu doğrultuda huzurlu huzurlu yaşayıp gitmeyi salık veren "Çok bilen çok yanılır," diye bir laf da uydurulmuştur. Oysa hayat hiç de öyle değildir.
Sayfa 167Kitabı okudu
"Kötülük etmeyi istememek başka, bilmemek başkadır (Multum interest utrum peccare aliquis nolit aut nesciat)."
Seneca
Seneca
Reklam
136 syf.
·
Puan vermedi
Kitle Psikolojisi
Kitle PsikolojisiSigmund Freud
8.1/10 · 3.358 okunma
Türkiye'de kritik yoktur, çünkü bir defa Türkler hâlen kasabalı zihniyeti ve itiyadındadır. "Kimsenin tavuğuna kışt demeyeyim," derler; "Sırça köşkte oturuyorum, el âleme taş atmayayım," derler. Bu kafa efrada ve etrafa pek bulaşmaz. O zaman da toplum ilerlemez.
Sayfa 163Kitabı okudu
Türk toplumu insanları tanımıyor. Burada yaşayanlar kimdi, ne yaptılar, bilen azdır. Halbuki toplumda devamlılık, işlerin ortaya konmasıyla, nesilden nesle aktarılmasıyla ve bu işleri yapanların kişiliklerinin net çizgilerle ortaya konmasıyla sağlanır.
Sayfa 157Kitabı okudu
Neden Türkiye'de eğitim 150 senedir nitelikçe gelişmişken son yarım asırdır düşüşe geçip geriliyor? Mesele sadece okul açmak, Öğretmen yetiştirmek değildir; toplum eğitimle ne olacağını, hedefini anlayamamıştır. Bunu anlayamayan toplumlar her halükârda batar.
Sayfa 155Kitabı okudu
99 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.