esra odabaş

Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
Kurnazlık bozuk para gibidir.Onla büyük şeyler satın alınmaz.Bozuk para ile insan ancak bir kaç saat yaşayabilir.Kurnazlıkla bir şeyi gizleyrbilirsiniz,bir adamı aldatabilirsiniz ancak onunla geniş bir ufka varamazsınız.Kurnazlık kısa görüşlüdür,burnunun ucundakini iyi görür ,fakat çok defa insanı başkaları için hazırladığı tuzağa düşürür.
Gün işiğını hiç görmemiş köre,doğanın ezgilerini hiç dinlememiş sağıra,ruhunun sesini hiçbir zaman dile getirememiş ahmağa üzülüyorsunuz da ,edep gibi yalancıktan bir bahaneyle ,mutsuz dertli kadını deli eden,elinde olmadan iyiyi görmesini,tanrıyı duymadını,inancın ve aşkın saf dilini konuşmasını engelleyen bu gönül körlüğüne,bu ruh sağırlığına,bu bilincin dilsizliğine üzülmek istemiyorsunuz.
Sayfa 21
Benim olmadığım ve bilinmediğim o kocaman alanla kıyaslandığında küçücük bir yer kaplıyorum.Yaşayacağım o zaman dilimi de benim olmadığım ve olamayacağım sonsuzluk karşısında o kadar az ki…Oysa bu atomun içinde ,bu matematiksel noktanın içinde kan dolaşıyor,beyin çalışıyor ve bir şeyler arzuluyor…Bu ne rezalettir !Bu ne rezalettir!
Bazarov