Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Burak

Burak bir yorumu yanıtladı.
Bunca mide bulandıran olaylar neden hele ki bu topraklarda!
TV haber kanalları, gazete, internet haber kanalları ve sosyal medya da bulunan haber kanalları üzerinden olsun, karşılaştığımız haberlere bir bakıyorum da "cinayet, aldatma, fuhuş, uyuşturucu, cinsel istismar, dolandırma, hırsızlık, gasp" o kadar fazla ki 'yığınla bu şekilde haber var' desek mübalağa etmiş olmayız. Haber
ercanscgn. okurunun profil resmi
"Ahlak" monist bir paradigma değil. Karmaşık bir yapı olan "insan"ı ahlaki değerlerle donatmak için her türlü inanç ve sistem birlikte yürüyebilir. Hiç cumhuriyet ve lâik temelleri benimsemiş, inancını bunlarla bütünleştirip iyi bir insan örneği teşkil etmiş bir bireyle karşılaşmadınız mı? Hiç sözde inanç sahibi görünümlü ama yaptıkları ve eylemleri ile taşıdığı inanca büyük zararları dokunmuş bir bireyle de mi karşılaşmadınız? Bazı ayrımları iyi yapabilmeliyiz. Öncelik iyi bir insan olabilme düsturu olmalı. Bunun sağlanması ister inanç kaidelerini içselleştirmiş dindar birey olsun, ister hoşgörüyü benimsemiş, farklılıklara saygıyı düşüncelerinde ve davranışlarında merkezilestirmiş laik sistem üretimi sekuler birey olsun; sonucunda ahlaklı bir birey olmaya götüren her yol değerli değil mi? Marjinalleşmeleri ve yozlaşmaları uygulayıcılarının hataları nedeniyle inançlara ve sistemlere bağlamamak gerektiğinin bilincine ulaşmak gerekli artık. İyi bir insan olmayı sağlayacak tüm yollara açık olmalı insan.
1 önceki yanıtı göster
Burak okurunun profil resmi
El Cevap 2: Sistemlerin içerisinde biz iyi insanların çıkabileceğini Peygamberlerin hayatlarından biliyoruz. Hz. Muhammed (s.a.v.) diri diri kızların gömüldüğü, putlara tapılan, acıkınca putların yenildiği bir toplulukta dünyaya geldi. Fakat bu denli yapısal bozuklukları uhdesinde bulunduran toplumda Emin lakabıyla anılan bir insan oldu. Ta ki onların putlarına dokunana dek. Biz buradan da anlıyoruz ki, şu bozuk sistemin içinde de iyi insan olabiliriz ama bu gerçeklik bizim bu bozuk sistemi düzeltmemize mani olamaz.
6 sonraki yanıtı göster
Reklam
Burak yorumladı.
Özümüze dönmek şart
“Neden milyarlarca Müslüman, bir avuç siyonistle başa çıkacak kadar güçlü olamıyor… Neden daha güçlü olmak gibi bir derdimiz, bir davamız, bir güzergahımız yok? Cevap belli değil mi aslında; güçlü olamıyoruz çünkü kendimiz olamıyoruz.”
Burak okurunun profil resmi
Eğer hocalar, fakirler daha önce cennete girecek, zenginliği öcü gibi göstermeye devam ederlerse, hafız yetiştirmeye ehemmiyet verip, teknolojik gelişmeleri takibine mani olununca, kısacası ifrat ve tefrit çizgisinden uzaklaşıldıkça güçlü olamıyoruz. Bugün Siyonizmin karşısında duramayışımızın temel sebepleri; 1. Birlik ve beraberlik şuurunu yitirdik. Taassup hastalığına yakalandığımızdan bunu inşa edemez olduk. 2. Cihadı terk ettik. Cihadın mal ve can olduğu gerçeği unutturuldu, yoksulluk ve fakirlik tavsiye edildi. Bugün siyonizm ekonomik güçleri ve davaya bağlılıkları hususunda Müslümanların çok daha ilerisindeler. Zekat bilincini taşıyan Müslümanlara çok ihtiyacımız var. 3. “ilim Çin’de dahi olsa alınız.” hadisi mucibince hareket etmeyip. İlmi dört duvar arasına sıkıştırdık. Öğrenciler hafız oldular ki gerekliliği hususunda kesinlikle itiraz etmiyoruz, lakin hafızlık ile açılan zihinler ilimle doldurulmalıydı. Hafızlık esnasında yazılım mühendisleri, matematik uzamanları, iktisatçılar, sosyoloji ve psikoloji ilmine vakıf gençler yetiştiremedik. …
Burak yorumladı.
Biraz muhabbet ..
Günün yoğun temposunda hayatınızın tam olarak neresindesiniz, burada bulunmak sizi tatmin ediyor mu mesela? Kapitalist sistemin merkezindeyiz bilindiği üzere…zorunda olduğumuz yerlerde ve mecbur bırakıldığımız sistemin içerisinde hapsolmuş gerçekliği görmeden yaşıyoruz. Bu sistemde değiştirmek istediğiniz bir şey olsaydı, bu ne olurdu ?
Burak okurunun profil resmi
Kinin bile adalet karşısında eriyip gitmesi zorunluluğunu getiren İslam'ın yönetim biçimim olmasını arzu ederdim. "Ey İman edenler! Allah için şahitlikleri adil bir şekilde yerine getirin. Bir topluluğa olan kininiz, sizi adaletsizlik yapmaya sürüklemesin. Adaleti yerine getirin, zira adaleti yerine getirmekle Allah’ın azabından korunmaya daha layık olursunuz. Allah’dan korunun çünkü Allah yaptıklarınızdan haberdardır." (Mâide Suresi 8.Ayet Meali)

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Burak yorumladı.
arapça konuşan türk görünce yüzüne şamarı yapıştırmak istiyorum. kifayetsiz türkçe neyine yetmiyor, aklına fazla mı geldi? kabın mı küçük? dindar olmayı arap olmak sananları görünce büyük bir öfke kaplıyor. acaba bu kapsızları nasıl eğitebiliriz?
Burak okurunun profil resmi
Konuşmak: arapçadan türetilmiştir. Görmek: arapçadan türetilmiştir. Kifayet: Kökeni arapça Yetmek: arapçadan türetilmiştir. Akıl: Kökeni arapça Fazla: Kökeni arapça Dindar: Din kökeni arapça Dar kökeni Farsça Acaba: Kökeni arapça yukarıda belirtmiş olduğum kelimeler ya türetilmiş Arapçadan yada direkt kelime olarak dilimize geçmiş. Şimdi senin baktığın açı ile ifade ettiğini tekrar yazacak olursak şöyle bir cümle ortaya çıkıyor: "Arapça Türk yüzüne şamarı yapıştırmak istiyorum. Türkçe neyine, mı geldi? Kabın mı küçük? Olmayı Arap sananları büyük bir öfke patlıyor. Bu çapsızları nasıl eğitebiliriz? Arapça kelimeleri çıkarınca meramını dahi ifade edemedin. Sizin atalarınız da bu pencereden olaylara baktı ve altını çizerek ifade ediyorum *dil katliamını* gerçekleştirdiler. Dilin ne olduğunu idrak etmek icap eder. Bu cihetle bir tanımlama getirip, umarım bir daha aynı hataya düşmezsin demekten başka bir sözüm yok. Dil: Canlıdır İnsan: Sosyal bir canlıdır. Seyahat eder, ticaret yapar, evlenir vb. Bu tip etkileşimler de insanların birbirinden etkilenmesini sağlar. Bu bazen bireyler halinde olurken bazen toplumsal olarak gerçekleşir. Nasıl ki aileler birbiri ile etkileşimde bulunduğunda birbirlerine bir şeyleri katar, toplumlarda birbiri ile etkileşime geçtiğinde aralarında bir alışveriş ve bir bağ oluşur. İslam: İslam'ı da buraya koymamın sebebi Osman'lı (Türkiye) özelinde malum olduğu üzere Türkler İslamiyet'i seçtiler. İslamiyet'in yalnızca Allah ile kul arasında manen bir ilişki ile sınırlı olmadığını, yeryüzünün halifesi ve imarı gibi vasıfların da İslamiyet'in içerisinde olduğunu iyi bildikleri için merkezleri İslam oldu. Böylelikle İslam dünyası ile artan etkileşimleri de diline zenginlik kattı. Çok kuvvetli bir dilleri vardı, bu etkileşimle beraber Arapça, Farsça vb. diller ile de tanış olarak dini zenginliğini, kültürel zenginliğini artırdılar. Sonra birileri çıktı biz *dil katliamı* yapacağız dediler. Çünkü arada oluşan bağı kopartmak sözüm ona muasır medeniyet seviyesine ulaşabilmek adına "Batılılaşma" kavramına sığındılar. Mesele uzun. Umarım açıklayıcı olmuştur.
Burak yorumladı.
Dünya'nın her yerinde din kardeşlerimiz ve mazlumlar ölüyor. En azından sessiz kalmadan bunu insanlara duyurmamız gerektiğini düşünüyorum. Bir bilinç oluşmalı; bu bilinç iyiyi ve kötüyü, doğruyu ve yanlışı ayırt edebilmeli. Uzun vadede bizim için umut olabilecek bir bilinç...
Burak okurunun profil resmi
Duygusal tepkiyi, sistematik ve sürekliliğe çevirmemiz kesinlikle olması gereken. Diri tutmak gerekli..
Arap Ataş okurunun profil resmi
Kesinlikle hocam 👌🏻
Reklam
Burak yorumladı.
TBMM Genel Kurulu'nda gündem dışı söz alan HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, MEB'in kamuoyu ile paylaştığı yeni müfredata ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Eğitim müfredatının, nesiller için hayati önem taşımakta olduğunu belirten Dinç, "Şimdiye kadar uygulanan Batı menşeli müfredat programları, neslimizi kadim değerlerinden uzaklaştırmış; inancına, kültürüne ve değerlerine yabancılaştırmıştır. Bu anlayış, Batı uygarlığı karşısında aşağılık kompleksine duçar olmuş, öğrenilmiş çaresizlik yaşayan nesiller yetişmesine sebep olmuştur. Birçok Batı ülkesi, bizim ülkemizden daha zor şartlara sahip olmasına rağmen, birçok gencimiz, ülkemizi terk etmeye başlamıştır. Asıl beka meselesi budur." Dinç, şöyle konuştu: "HÜDA PAR olarak neslimizin geleceği için maddi ve manevi dinamikleri esas alan yerli ve bütüncül bir müfredat oluşturulması çağrısında bulunuyoruz. İnancımıza ve medeniyet değerlerimize dayanmayan, ithal eğitim sistemi ve müfredat programı ile nesillerimizi ihya edemeyeceğimiz gibi geleceğimizi de inşa edemeyiz. Nesli kaybedersek medeniyetimizi ve geleceğimizi kaybederiz. Bu vesileyle özümüze ve medeniyet değerlerimize uygun bir müfredatın elzem ve acil bir ihtiyaç olduğunu hatırlatır Genel Kurulu saygıyla selamlarım." (İLKHA)
Burak okurunun profil resmi
Hakkı ve adaleti haykırma gayreti içinde olan herkesten Allah razı olsun. Çok güzel ifade buyurmuşlar.
Burak yorumladı.
Ortalık, üniversite mezunu işsizlerle dolu. Emekliler meteliğe kurşun atıyor. Yetişkinlerin hayal kuracak bir dakikası bile yok - kısacası "hayatın katı gerçekleri"ne karşı, sabah dokuz akşam beş, günde tam sekiz saat ev geçindirmek için, çocukların okul parası için mücadele ediyorlar.
Sayfa 15 - Can Yayınları, 29. Basım, Ekim 2023.Kitabı okudu
Burak okurunun profil resmi
Hayatlarını plansız, programsız yaşayan ve günü kurtarma ve nefsin arzuları odaklı yaşam süren topluluğumuzun oluşturduğu devlet yapısı mevcudiyetini borçlu olduğu halkın aynadaki yansımasıdır. Böyle olunca karşılaşacağımız sonuçlardan birisini güzel bir dille Paulo Coelho ifade buyurmuşlar.
Mikail Balcı okurunun profil resmi
Birçok coğrafya için acı bir kader oldu.
640 öğeden 6 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.