firûze

bir çiçekle bahar gelir işte..en azından başlar... 🌸🤍
Reklam
Bizler, birbirimize ihtiyacı olan varlıklarız. Bizim birbirimize olan ihtiyaçlalığımız Hakk'a olan ihtiyacımızdır.(Çünkü dışarıda Hakk'tan başkası yoktur.) Ve yine hiç şüphe yoktur ki ancak Allah bizim ihtiyacımızı giderir.
Sayfa 137 - İnsan Yayınları·Kitabı okudu
Bizler, ilahi isimlerin açığa çıkmış görüntüleriyiz. Bu ilâhi isimler, âlemin ihtiyaç duyduğu isimlerdir. Ve âlem, ihtiyaç duyduğu isimleri ister.
Sayfa 137 - İnsan Yayınları·Kitabı okudu
Muhteşem...
Kendisini Kendisiyle kanıtlayan Mutlak Hakk'ı her şeyden tenzih ederim. Zira O nun varlığı yine ve ancak Kendisidir. (Hakkın vücûdu ancak yine Kendisiyle mevcût olur. Âlem olarak açığa çıkıp hayat bulan, gerçekte Hakk'ın dışında bir vücût değildir. Âlem Hakk'ın gölgesidir. Ve gölge de gölge sahibinin kendisidir. Bu nedenle Hakk Kendisini yine Kendisiyle kanıtlar.)
Sayfa 134 - İnsan Yayınları·Kitabı okudu
Alıntı
Akıl edip anladığın ve "Bu ben değilim, bu benden başkadır" dediğin her ne varsa, hayâldir. Hatta senin kendi başına bağımsız olarak düşündüğün, hayâl ettiğin şeylerin, yaratılmışların tümü hayâl içinde hayâldir. Gerçek varlık, yalnız ve sadece Allah'tır.
Sayfa 132 - İnsan Yayınları·Kitabı okudu
Reklam