Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Birgül

Birgül
@gercekperest
Atom Kuramı
Var olan tek şey atomlar ve boş uzamdı.Sadece "maddi"şeylere inandığı için, onun bir maddeci(özdekçi/materyalist) olduğunu söylüyoruz. Doğa bütünüyle mekanik bir şeydi. Demokritos'a göre.
Reklam
Belki de her şeyi iyice anlamak için bu bölümü iki-üç kez okuman gerekecek. Ama zaten birşeyi anlayabilmek, biraz da kendi katkını gerektirir. Her şeyi beceren bir arkadaşın eğer bunun için hiçbir çaba harcamış değilse, çok da hayranlık duymazsın ona.
Herakleitos"Tanrı hem gece hem gündüzdür,hem kış hem yazdır,hem savaş hem de barış, hem açlık hem de tokluktur. "demiştir.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
"Her sey akar"demisti Herakleitos. Her sey hareket halindedir ve hicbir şey sonsuza dek kalmaz.Bu yüzden de "Aynı ırmağa iki kere giremeyiz "Çünkü ikinci kez ırmağa girdigimde ben de değişmiş bulunuyorum, ırmak da. Herakleitos'un isaret ettiği bir baska nokta,dünyanın her zaman karşıtlıklar tarafından belirlendigiydi. Hic hasta olmasak,sağlığın ne olduğunu da bilemeyecektik Hic açlık cekmesek, tokluğun keyfini çıkaramazdık. Hic savaş olmasa,barışın değerini bilmezdik Bütünün içinde hem iyinin hem de kötünün zorunlu bir yeri vardı
Jorunn'ü kırmış olduğu icin üzüldü sofie .Ama ne diyebilirdi ki? Birdenbire kim olduguyla, dünyanın nereden çıktığıyla uğraşmaya başladığını, badminton oynayacak zamanı olmadığını mı söylesin? ARKADAŞI ANLAR MIYDI BUNU ?
Reklam
Okulda da ,başka yerlerde de insanlar hep az çok raslantı sonucu oluşmuş şeylerle uğraşıyordu. Oysa yanıtlanması her zamanki derslerden daha önemli olan büyük ve zor sorular vardı.
Esrarengiz mektuplar sofie'nin başını döndürmüstü.Mağarasına girip oturmaya karar verdi.
fark edişlerimiz neden hep yoksunlukta olur ki...
Çoğu insanın hayatın ne kadar güzel olduğunu anlamak için önce hasta olması gerekiyordu ne yazık ki.
Var oluşunu ne kadar cok düşünürse düşünsün, hemen yaşamın sonu olduğu dusuncesi de geliveriyordu aklına.Bunun tam terside geçerliydi: Bir gün yok olacağını kuvvetle hissederse, yaşamın nasıl sonsuz bir değere sahip oldugunu da asıl o zaman anlıyordu. Madalyonun bir yüzü ne kadar büyük ve belirginse, diğer yüzü de o kadar büyük ve belirgindi. Yaşam ve ölüm aynı şeyin iki yüzüydü. Insan öleceğini fark etmiyorsa ,varoluşunu da yaşayamaz, diye düşündü.
Başlangıç .
Yarın 1 Kasım 🌸 yeni bir ay ; yeni başlangıçlar icin bana hep heyecan vermiştir...dolu dolu saran "yeni"nin heyecanı... hadi Bismillah 🌸
Reklam
Zalimin elindeki en etkili silah ,mazlumların zihniyetidir. ' Steven Biko '
Önce ve Sonra
"Önce ve sonra aynı yere birlikte varır. " demiş Lao Tzu. Şeyler , aynı büyük kadere doğru akıyor.
Sayfa 55
Hal da yoğruldum,büküldüm, duruldum ,doğruldum,sustum...
Sabır.
Sabır; insana kendi kudretinin işareti silinmiş sınır taşlarını hatırlatan, şeyleri olduğu gibi serbest bırakmanın, kapıların zorlanmaması gereken yerlerde durmanın, eşikte oturup beklemeyi bilmenin,ruhu sükûna erdiren teslimiyetin ,umutla ve inançla bekleyişin adıdır.sabır edilgenlik veya vazgecis degil, 'bekleme sanatı 'dır.ne zaman harekete geçeceğinin idraki.Zamanı telaşla kovalamak yerine ,ani tatmine direnerek ,onun bize sunabileceği yeni imkanları gözlemek sanatı.
Sayfa 50
2.042 öğeden 2.026 ile 2.040 arasındakiler gösteriliyor.