“Kadın cinselliği tek başına yaşayamayacağına ve cinsellik olayı da kadın erkek arasında yaşanan doğal bir işlev olmasına karşın kadının, bu cinsellikten suçlu, erkeğin onurlu sayılması, tanrının gözlerini kapadığı yere mi denk düşüyor acaba?”
Geçen okuduğum kitapta da aynı bunun gibi diyor ki, erkek için sevişme "ihtiyaç karşılıyor" olarak algılanıyor, kadınlar içinse utanılası bir durum olarak görülüyor. Sorunlar da bundan yayılıyor, erkek evlenmek için başka kadın bulurken, öte yandan başka kadınlar da arıyor. Çoğu kadın nişanlısının fahişeyle birlikte olmasına "ihtiyaç" diye göz yumuyor. Evlenince nasılsa gitmeyecek diyor :D Ve o erkek evlendiği kadına güya kurallar koyuyor, bunun da nedeni kendi aklınca korktuğu şey "eşinin gözünün açılmasıdır" (bilinçaltı da kendi yetersizliğini biliyor) çünkü o erkek o kadını da kendisi gibi sanıp onu aldatacağını düşünüyor :)
Zaten sorunların çoğunun temeli bu değil mi. Toplum olarak kadınlar üzerinde günah ayıp diye baskı kuruyorlar. Sonra bakire bir kadın arayıp evleniyorlar ve eşe baskı başlıyor. Çoğunun karakteri zayıf olduğu için karşılarında ki kişiyi de öyle görüyorlar. Hem erkek hem kız çocuklarına bu eğitim evde verilmeli bence. Erkeğe karşı cinsten üstün olmadığı, kızlara da kendi bedenlerine sahip çıkmaları gerektiği... Bazı kadınlarda erkeklerin kendi üzerlerindeki hakimiyetinden hoşnut.
Bu başta kıskançlık olarak başlıyor. Sonra şiddet olarak devam ediyor ne yazık ki. Daha bilinçli bireyler yetiştirilmeli.