8 Haziran Sabahattin Ali Okuma Etkinliği
Günaydın herkese🧡 Yarın başlayacak olan Sabahattin Ali etkinliğinin inceleme ve alıntılarını bu iletinin altına yazabiliriz.(etkinliğe katılmak için: #125467635) * Onur tekin * Kayra * @esma_icin * •derya * Zeynep Aydoğan * Şeyma Sengül * FATİH * Hazal A.K.
Feyza
🌸💕 iyi ki katıldın
İnsanların en zayıf tarafları, sormadan, araştırmadan, düşünmeden, kafalarını patlatmadan inanmak hususundaki hayret verici temayülleridir. Dünyadaki yalancı peygamberleri yetiştirmek ve beslemek için en iyi gübre, işte bu bilmeden inanmak için çırpınan kalabalıktır. İçimizdeki Şeytan Sabahattin Ali
Feyza
Bu en iyi kitabı bence, Kürk Mantolu Madonna da çok güzel olsa da.
Bazen insan '-ben iyiyim' dediğinde gözlerinin içerisine bakıp '-iyi değilsin biliyorum' diyecek birine çok ihtiyaç duyar. - Bütün şiirleri- Dağlar ve Rüzgar, Kurba
İnsan dünyaya sadece yemek, içmek, koynuna birini alıp yatmak için gelmiş olamazdı. Daha büyük ve insanca bir sebep lazımdı. İçimizdeki Şeytan
"Hayatta hiçbir şey, uğrunda ölmek için istenmez. Her şey yaşamamız için olmalıdır. Hatta biraz ileri gideyim, kendi yaşamamız için... Sen kafanın içindeki yokluğa o kadar saplanmışsın ki, derhal uğrunda can feda edecek şey arayarak ikinci bir yokluğa dalmak istiyorsun! Yaşamak, herkesten daha iyi, herkesten daha üstün yaşamak, insanlara hakim olarak, kuvvetli, belki de biraz zalim olarak yaşamak.. " İçimizdeki Şeytan
" Benim bekledigim aşk başka! O, bütün mantıkların dışında tarifi imkânsız ve mahiyeti bilinmeyen bir şey. Sevmek ve hoşlanmak başka, istemek, bütün ruhuyla, bütün vücuduyla, her şeyiyle istemek başka... Aşk bence bu istemektir. Mukavemet edilmez bir istemek!" ~Kürk Mantolu Madonna~