2021 74. kitabı
Okunma: 30 Ağustos 2021 16:11
Bütün hayatı boyunca edebiyat okumak istemiş ama başka bölüm seçmiş olmanın hüznüyle, bu kitabı gördüğüm an çok büyük bir sevinçle almıştım. Fiyatı birazcık fazla fakat çoğu kitap bu fiyatlara satılırken içinde pek bir şey barındırmıyor, bu kitap sonuna kadar ücretini hak ediyor diyebilirim. Kitabın içeriğine gelecek olursak; kitap yedi ana başlık etrafında toplanmış ve birçok kitaptan detaylıca bahsetmiş. Ana başlıklar ise şu şekilde: 1- Kahramanlar ve Efsaneler (MÖ 3000-MS 1300) 2- Rönesanstan Aydınlanmaya (1300-1800) 3- Romantizm ve Romanın Yükselişi (1800-1855) 4- Gerçek Hayatı Betimlemek (1855-1900) 5- Gelenekten Kopmak (1900-1945) 6- Savaş Sonrası Edebiyat (1945-1970) 7- Çağdaş Edebiyat (1970-Günümüz) Benim görüşüme gelecek olursak, kitapta birçok ülkenin ve kültürlerin edebiyatlarından söz ediliyor. Yasaklanmış kitaplardan, bir kitaptan ve yazardan öncesinde ne olduğu ve sonrasında ne olduğunun da kısaca bir tarafta bahsedilmesi çok hoş olmuş. Yer yer kafa karıştırıcı olabiliyor fakat bilgiye doyuruyor diyebilirim. İçinde Türk yazarlarımız da bulunuyor: Yaşar Kemal ve Orhan Kemal . Bu da çok gururlandırdı beni diyebilirim. Özellikle en sevdiğim yazarlardan olan Fyodor Dostoyevski, Charles Dickens ve Lev Tolstoy'u barındırması da çok hoşuma gitti. Büyük yazarların büyük kitapları hakkında bilgilenmek için çok büyük bir fırsattı bu kitap benim için. Aynı zamanda kütüphanemde olan ama henüz okumadığım, almayı düşündüğüm ama çok kararsız kaldığım kitaplar hakkında bilgilenmek ve fikir sahibi olmak da o kitapları okumak için daha bir heyecan kattı diyebilirim. Hemen elimde olan kitapları bitirmek ve yeni kitaplar almak istedim. :) Kısacası şu ana kadar aldığım en doyurucu ve ücretine değecek nadir kitaplar arasında. Bulduğunuz ilk yerde alın ve okuyun derim. Keyifli okumalar. 10/10
Edebiyat KitabıKolektif · Alfa Yayıncılık · 2016168 okunma