Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

kutlu yorumladı.
Kitaplara yüzde 30 zam gelmiş. AB dışındaki ülkelerden alınan kağıttan yüzde 10 fon alınıyor. KDV cabası. Türkiye'de kağıt fabrikası var evet ama hammaddenin neredeyse tamamı ithal. Atık kağıtları geri dönüştürme oranı yüzde 40-45. Gelişmiş ülkelerde bu oran yüzde 75 civarında. "Türkiye'de kağıt endüstrisini tekrar kurmak gerek. "
··2 alıntı·
109bin görüntüleme
kutlu okurunun profil resmi
Öne Çıkan Yorum
O sizin dediğiniz satılmadan önce vardı şuan kağıt fabrikamız yok bizim olmayan dan dolar kurundan olduğu için malesef yurtdışından daha pahalı
Bertha Mason okurunun profil resmi
İletişim Yayınları’nda incecik kitaplar 76 TL olmuş.Yuh! Resmen soygun!
Hûdayinabit okurunun profil resmi
İstediği zaman istediği kitabı alabilecek zamanın hayalini kuruyor insanlar.. Bu kadar uzakta olmamalıydı.
Furkan okurunun profil resmi
Küresel kapitalist-liberal yönetimde, mutlak ve zorunlu olarak gelişmiş, az gelişmiş ve gelişmemiş ülkeler olmak zorunda. Kapitalist-liberal düzenin en büyük hedefi olan "kâr" ilkesinin devamlılığı ve kâr'ın giderek yukarı bir ivme kazanması, bu hiyerarşik ayrımın varlığına ve keskinliğine bağlıdır. Kapitalist, dünyayı (ülkeleri) bu hiyarerşiye mahkûm ederek, dünyanın her yerindeki emekçilerin, saat başına eşit emek üretmesine rağmen, eşit ücret alamaması; aynı emek miktarıyla üretilen ürünlerin, farklı (daha kâr'lı) fiyattan satılması; diğer (çoğunluktaki) ülkelerin, piyasa gücünü elinde tutan (azınlıktaki) gelişmiş ülkelere bağlı kalması (kalmaması durumunda, bknz: yaptırım ve ambargoların nedenleri) ; ülkeler arasında her değerin üzerinde duran "kâr rekabeti" ortamının yaratılması ve sürekli körüklenmesi; ülkelerinde ezilen konumda bulunan kitlelerin "milliyetçi-şovenist" duygularla körleştirilmeye çalışılması; aynı miktarda ve aynı nitelikteki ham maddenin daha uyguna (az maliyetle) elde edilmesi gibi, çok çok fazla noktada kendisine artılar kazandırır ve temel ilkesi olan "kâr" oranını, çok fazla artırır. Kapitalist bu hiyarerşiye ve sınıflandırmaya o kadar muhtaçtır ki, bu hiyarerşinin ortadan kalkması, onun "kâr" boğazlarını boğulurcasına sıkar ve onun egemenliğini ortadan kaldırır. Bu yüzden, kapitalist-liberal düzende, az gelişmiş ya da gelişmemiş bir ülkenin (sürekli dile getirilen bir hayal olarak), sıçrayış yapıp "gelişmiş" ülke konumuna ulaşması çok çok zor, hatta neredeyse imkansızdır. İlki, kapitalist, (her ne kadar bunun tersini propaganda etse de) zaten bunu istemez, çünkü mevcut durumda zaten bu durumdan oldukça yararlanır. İkincisi, kapitalist, zaten az gelişmiş ya da gelişmemiş ülkeleri öyle zor şartlara mahkûm etmiştir ki, bu ülkelerin "gelişmiş" ülke konumuna sıçrayış yapmasının çok büyük oranda (bilinçli olarak) önüne geçmiştir. Kaldı ki, gelişmiş bir ülkenin kendisi gibi, az gelişmiş ya da gelişmemiş ülke de kapitalisttir ve rolünün dışına çıkmaz, çıkmak istemez. Sonuç olarak, az gelişmiş ya da gelişmemiş bir ülkenin, varsayım olarak, gelişmiş ülke konumuna ulaştığını kabul edelim. Bu üste doğru olan konum değiştirme, kapitaliste yine de pek zarar vermez, çünkü kapitalist bu boşluğu derhal başka az gelişmiş ya da gelişmemiş ülkelerle dolduracak alternatiflere sahiptir. Bugün Türkiye'nin ya da X ülkesinin şu veya bu konumda durmasının hiçbir önemi yok. Asıl önemli olan, kapitalist-liberal düzen var oldukça, bu hiyarerşinin ve bu konumlarda duracak ülkelerin daima var olacak olmasıdır. Çünkü bu hiyarerşi, kapitalistin vazgeçemeyeceği "ekmeğidir."
Yeliz A. okurunun profil resmi
Okuyan insan lazım değil, ülkeye daha fazla koyun lazım.
Sıfır Virgül Beş okurunun profil resmi
Giresun Seka-Aksu Kağıt Fabrikasını özelleştirme ayağına 5 milyon liraya satıp fabrikayı yıktırdıktan sonra oradaki boş araziyi TOKİ eliyle 68 milyon lira karşılığında alıp bina, İzmit Seka Kağıt Fabrikasını işleyemez hale getirip müze yapan bir iktidardan kağıt endüstrisi kurmasını beklemiyorum. Kasıtlı yapılan işler, Cumhuriyet düşmanlarından Cumhuriyet gençliğine bir katkı sunmasını beklemek hayal olur.
Berfinn okurunun profil resmi
Okuma kitapları bir yana bu ülkede öğrenci olmak da zor iş. Bunu bugün bir test kitabına 153 ₺ verince iliklerime kadar bir kez daha hissettim. Teşekkürler valla daha ne denir ki...
Muharrem Bük okurunun profil resmi
Ülke param parça olmuş.Herşey %100 ve daha fazla zamlandı.Sayın Cumhurbaşkanımız çıkıp halkımızı enflasyona karşı koruduk diyor.Geçen sene aldığım 1.25 ekmek şu an 2.5/3 civarı.Neden askeri ücrete %100 zaman yapılmadı ve halkla alay ediliyor.Geçen gün hastaneden iş çıkışı mahallemizin pazarında bir teyze gördüm.Domates seçiyordu fiyatının 18 lira olduğunu görünce ağlamaya başladı.Ah çok.Umarım fitil fitil çıkar şu graip insanların ahı.
Yusuf okurunun profil resmi
Türkiye İş Bankasının Hasan Ali Yücel klasikleri ucuzdu onlara da zam gelmiş. Diğer yayınları söylemiyorum zaten. Kitap fuarları oluyor yine zamlı satıyorlar. D&R ve diğer yerlerden daha ucuza satılmayacaksa niye fuar yapıyorlar onu da anlamış değilim. Okuyan, yazan, çizen kesim istemediklerini açıkça belli ediyorlar. Bide Hayvan Mamaları var tabi bu zamlardan nasibini alan. İyi olan, güzel olan her şeye düşmanlar. Net.
52 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.