Bir adam gençliğinde bir pound çalıp sonra da bununla kocaman bir servet yapmışsa ne kadarını geri vermek zorundaydı, yalnız çaldığı parayı mı, biriken faizini mi yoksa bütün o kocaman serveti mi?
O genç adamın çaldığı parayı sahibine geri vermediği kesin. Servet kazanana kadar 1 pound'u geri verme imkanı varken vermemiş. Ayrıca bunu bir zorunluluk olarak da görmemiş anlaşılan.
Sadece bir poundu ve malı çalınan kişinin o bir poundu kullanamamasından dolayı uğradığı zararı öder. Çalan kişinin o bir pounddan servet elde etmesi onun kişisel becerisidir, zira her bir pound çalan o paradan servet elde edemez. Kişisel becerisiyle elde ettiği servete dokunulmaz. Sadece ilk kısımda belirttiklerimi öder.
Bildiğim kadarıyla Türkiye'de bu şekilde🙃
Ben de kendi bakış açımdan cevaplayayım madem. TBK 77 sebepsiz zenginleşme hükümlerine gidilir. Burada kişi kendi emeğiyle malın değerine değer katıyor, subjektif zenginleşme söz konusudur. Olayda subjektif zenginleşme, objektif zenginleşme miktarını geçtiğinden, gerçek olmayan vekaletsiz iş görme hükümlerine göre zenginleşen taraftan istenebilir. 😅
Bir poundun gerçek sahibi belki de daha iyi bir yatırımla adamın elde ettiğinden çok daha fazlasını yapacaktı belki de bir poundla yalnızca karnını doyuracaktı ya da o bir poundu zaten yere düşürecekti bu yüzden asla ne kadar geri vermesi gerektiğini hesaplayamaz diye düşünüyorum . Ona bir yemek de ısmarlaması gerekebilir ona hiçbir şey vermesine gerek de olmayabilir ya da ona tepeden tırnağa borçlu da kalabilir. Sahibiyle bir görüşsün derim :))
Bir pound olmasaydı Servet olmazdı ama bir pound alıp servete çevirmek her yiğidin harcı değil 😅😅😅 off baya kafa karıştırıcı adam servetinden bir pound ayırıp geri kalanını versin aynı stratejiyle devam etsin bu zekayla her türlü köşeyi döner .