2017 122. kitabı
Okunma: 03 Haziran 2017 00:55
Ve kitap biter.. Sevgili okur kitabın adında bahsi geçen puslu bir yolculuğa çıkmaya hazır ol. Zira daha önce böylesi fantastik bir yolculuğa çıktığımı kendi adıma hatırlamıyorum. Kitabın her bölümü adeta farklı bir masal kapısına açılan kapılar gibi,kesinlikle hangi kapının nereye açılacağını tahmin edemiyor olayları kestiremiyorsunuz. Kitabın İçeriğini okuyup kendiniz görün istediğim için Uzun Ihsan Efendi'nin hikayesine değinmeyeceğim. Yalnız bazı bölümlerde buram, buram Varlık felsefesiyle sizi karşılıyor. Bazı bölümlerde kafa yakan ,bazı bazı yerlerde kafa açan çoğunluğu farsça ,arapça sözcüklerden oluşmasına rağmen çok nadir sözlüğe bakma gereği uyandıran bana göre şahane bir kitap. Hani o bayılarak okuduğumuz Harry Potter'dan fazlası var eksiği yok,o bayılarak takip ettiğimiz Westworld'den kat kat etkileyici vurucu ve öğretici. Hele hele Ihsan Bey'in dilimize kitapla bıraktığı muazzam bir ismi var ki ben söylerken acayip keyif aldım. 'Rendekâr..' Sevgili yazarımız bu isimle Rene Descartes'e ara ara atıflarda bulunuyor. Uzun lafın kısası bu fantastik, felsefik,dramatik, nevrotik yolculuğa çıkma vaktidir.. Şimdiden Keyifli okumalar.
Puslu Kıtalar Atlasıİhsan Oktay Anar · İletişim Yayınları · 202467,6bin okunma
Ben de çok keyif aldım okurken, akıcı bir kitapta. Özellikle ilk yarıda çok güldüm. Rendekâr da çok hoş bir Türkçeleştirme olmuştu benim için. İyi kitaplar iyi ki varlar, onlara inceleme yazanlar da öyle. :)
Seneler olmuş Kübra :) teşekkür ederim yorumun için ❤️❤️❤️😘
Efrasiyab'ın hikayeleri, suskunlar, puslu kıtalar Atlası... İhsan Oktay anar kelime dağarcığının ve hayal gücünün kanıtını ortaya koyuyor. Çok seviyorum. Okunsunlar...
Ayşe*
Kesinlikle sevgili Anar sözcüklerle oynamayı çok seviyor ve bu işi çok iyi icra ediyor. Ben sıralamaya aldım hepsini :))
Size katılıyorum. Özellikle son dönemlerde ideolojinin bir fikir olmadığıın ayırdına varmış kaliteli yazarlardan biridir İ.O.Anar. Bünyamin'in filmi yaılacak diye bir dedikodu vardı memlekette, haber var mı acaba? Suskunlar'ı da okuma listenize alın eğer okumadıysanız. Osmanlı musikisi hakkında yazılmış labirentlerle örülü bir zeka ürünü yine. Kaleminize sağlık.
Ayşe*
Umarım yapılmaz , böylesi güzel bir eserin kitap olarak kalmasını tercih ederim. İşin içine giren popülerlik bazı kaliteli eserleri sanki değersizleştiyormuş gibi bir algı yaratıyor, keza burda gördüğüm Kürk Mantolu Madonna gibi şahane bir kitabı birilerinin kahve fincanının yanında görüp okumuş hiç birşey de anlamadan bu kitap kötü diye zalimce yargılıyor bazı arkadaşlar. Tavsiyeniz için ayrıca teşekkür ederim. İhsan Oktay Anar es geçmeyeceğim yazarlar arasında yerini aldı.