Çok tehlikeli şeyler yazıyorum...
Puan vermedi
Spoiler içermektedir: Kitapta işlenen temel konulardan biri olan 'bastırılmış cinsellikle', kitabın müstehcen içerik nedeniyle 100 temel eser arasından çıkartılmış olması durumu
Anayurt OteliYusuf Atılgan · Can Yayınları · 202337bin okunma
4 +1'leme
32,8bin Gösterim
Bu güzel yorumunuz için teşekkürler. Yorumunuzu okuduktan sonra kitabı daha iyi kavradım ve algıladım. Kimin söylediğini hatırlayamadığınız özlü söz ise ünlü oyuncu Robin Williams'ın meşhur sözüdür.
Güzel düşünceleriniz ve bilgi için teşekkür ederim. Sizin yorumunuzdan sonra bu özlü sözü İngilizce olarak aratmak ilk kez aklıma geldi ve şöyle bir sonuca ulaştım: 1897'de ilk kez bu söz yazılı kaynaklarda kullanılmış ve kullanan kişi için John Watson ismi verilmiş. inspire99.com/kind-everyone-m... John Watson ve Robin Williams'ın özdeyisleri farklı görünüyor yine de. Birebir aynı değil.
1 yanıtı göster
Anayurt oteli isimli film izlemiştim. Acaba o film bu kitabın uyarlaması mıydı?
Önceki 2 yanıtı göster
Mehmet karacadağMehmet karacadağ ismini hatırlamadığım ünlü bir yönetmen kitaplardan film çıkarmamalıyız demişti bazen hak vermemek elde değil mesela bu kitap senaryoya uyarlanırken çok fazla kırpılmış ve maalesef ki çoğu insan sadece filmi izlemekle yetinebiliyor çok var böyle film Türk sinemasında susuz yaz vb.
1 yanıtı göster
Tekrar okuyacağım, bu sefer farklı bir kafayla... İncelemenizi dün okudum ve fazlasıyla beğendim. Bu kitaba bakış açımı değiştirdi. Ben Atılgan'ın işlediği konuları hep çok sevdim, ama anlatımı bana çok boğucu geliyor. Kitaba bütünsel baktığımda hep güzel izler kalıyor, parça bütün olarak baktıgım an bütün olumlu düşüvelerim kayboluyor.
Beğenmenize sevindim. Kitabı övmekten eleştirmeye sıra gelmemiş :) Atılgan kitabında üstü çok fazla kapalı bir anlatım tercih etmiş. Açık oynadığı tek bir kartı yok bu da okuyucuya büyük bir sorumluluk getirmiş. Mesela kitapta havlu ve horozun renkleri aynı. Düşünüyorum üç renk de tesadüf olamaz :) Peki sanatçı burda ne anlatmak istemiş halen çözmüş değilim. Bu kadar kapalılıkta boğulmamak elde değil
3 yanıtı göster
Bu yorum görüntülenemiyor
Emek verip bunca güzel ayrıntıları paylaştığınız için yürekten teşekkürler. Yaptığınız vurguların fazlasıyla yerinde olduğunu düşünüyorum. Sayenizde yakında bu çerezin de tadına bakacağım sanırım. İyi okumalar 🧡
Rica ederim, beğenmenize sevindim 😊 Bu arada pek çerez diyemiycemiz bir kitap :) İyi okumalar 🌿
1 yanıtı göster
"Anayurt Oteli'ni düşünürken, kurarken, yazarken Zebercet'in (dolayısıyla bir zamanlar yazarın) durumunu en iyi belirleyecek süssüz, benzetmesiz, kuru bir anlatım uyguladım. Soyut açıklamalardan, yorumlardan elimden geldiğince kaçınıp duyguyu, düşünceyi olaylarla, davranışlarla, nesnelerle vermeye çalıştım. Bu durumda, bencilliğin, yabancılaşmanın karşıtı olan sevginin, umudun, inancın yeri olmadığı için bu sözcükleri ve türetmelerini öykü boyunca kullanmadım." Yusuf AtılganYusuf Atılgan