En yakınımdaki insanlar bilirler benim en sevdiğim yazar Nihan Kaya ve en sevdiğim kitapta İyi Aile Yokturİyi Toplum Yoktur serisidir. Ve yeni tanıştığım zamanla samimiyet kurduğum insanlara bu kitapları mutlaka öneririm. Geçenlerde üniversiteden bir arkadaşıma hayranlıkla Nihan Kaya bahsederken bana şöyle bir şey söyledi her insanın ihtiyaçları ve yaşadığı sorunlardan dolayı sevdiği ve beğendiği kitaplar farklıdır evet bu çok mantıklıydı. Şu anda bu kitabı okurken o kadar iyi anladım ki onu. Çevremdeki kötü ilişkiler ülkemizdeki artan boşanmalar ve her gün kocası tarafından öldürülen kadınların haberlerini okuyunca evlilik gibi bir kuruma nasıl bakacağınızı kestiremiyorsunuz. Bu kitapta en sevdiğim şey okur mektupları oldu onları okurken bazen çok hüzünlendim ve evliliğe olan inancımı daha da kötü bir hale sürüklemesinden ürktüm ama bir yanda da harika evlilikler vardı. Evlenmeden önce kaygılarınızı, beklentilerinizi, değerlerinizi, kurallarınızı mutlaka konuşun. Ve unutmayın kimle evleneceğiniz yaşamınız en önemli kararıdır. Korku kültüründen uzaklaşın değerler kültürüne yaklaşın. Farklılıkları yönetmeyi bilin. İletişim değil bir ilişki olsun aranızda. Ve en önemlisi eşinizin büyüdüğü aileyi ve ortamı tanıyın. Değerlerinizi bilin kültür robotu olmayın. o kadar çok alıntı yaptım ki inceleme yazarken düşündüm biraz zaten tüm kitabı alıntıladın daha ne inceleme yazıyorsun dedim.sonra dedim ki hayır bu kitabı herkes okumalı ama ne zaman EVLENMEDEN ÖNCE :)