Prebendalizm Toplumu içten çökertirken, Ülke'yi de Emperyalizme satar
********** İbni Haldun da bir yandan, “Para kazanma yolları içinde en gayri tabii olanı siyaset yo­luyla para kazanmaktır ,” derken öbür yandan, “ ama bu yol , öte yandan insanın hayatını kazanma yolları içinde en karlı olanı , en fazla kazanç getirenidir ,” diyerek aynı olayı bir başka biçimde ifade ediyor. *********
Sayfa 264 - Eksi Kitaplar·Kitabı okudu
Felsefe ve Düşünce
1.096 Gösterim
Yahya Saygan
https://1000kitap.com/EBruhaLa Kıymetli Hocam🙏🌷👇 #233023356 Hepimizin malumu olduğu bir sır; Para ve Ün kazanmanın en hızlı, kolay, kısa, bolca ve EN AHLAKSIZCA yolunun adıdır SİYASET. 👆Bu nedenle yapılan bilimsel sosyal araştırmalarda vatandaşların Siyasetçilere olan güveni %1 yahut altında çıkıyor. Yani her Partiden Siyasetçinin özellikle yerel Yönetimlerde bu konuda bagajı ziyadesiyle dolu. O nedenle hiç kimse savunmasını "ben çalmadım" olarak yapmıyor, "O da çaldı" olarak yapıyor. Sonuç olarak, Temiz Eller Operasyonu yapanların Elleri Temiz olmalı ki ; Yürüttükleri süreç Yasal olmakla birlikte Ahlaki olsun. Ama maalesef Ülkemizde Ne kadar Hırsız, Arsız varsa Siyasete giriyor, bir tepsi baklava çalan çocuklar Hapse atılıyor, Yönettikleri Belde, Şehir, Ülke Kaynaklarını Çalan Siyasetçilerin Hırsızlıkları ise Soruşturuluyor. Yani Bu Zübük ve Onların besledikleri Sülükler, Toplumun hem kaynaklarını hem umutlarını tüketiyor. Aynı zamanda Emperyallerin ajanları tarafından Ahlaksızlıkları belgelenen bu Zübükler Emperyaller tarafından şantajla yönetilen piyonlara dönüşüyor ve Ülkemiz adına büyük güvenlik sorunları açığa çıkartıyorlar. Hepimiz Vatandaş olarak İskandinav Ülkelerinde ki refah ve huzuru arıyoruz. Ancak yaşadığımız coğraya tarih boyu jeostratejik önemi nedeniyle her daim Devlet Yönetimleri için çok zor bir coğraya olmuştur.👇 (Resimlerde açıklamalar var) #222303364 Ancak her şeye rağmen Vatandaş olarak Atalarımızın Şehit Kanlarıyla Tapusu alınmış, Laik, Demokratik Bir Hukuk Devleti olarak Kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devletimize 🇹🇷 Hepimiz tüm değerleri ile sahip çıkyor, katkı sunmaya çalışıyor, bu doğrultuda Canım Ülke 'mizde🇹🇷 Huzur ve Refaha erişmeyi hak ediyoruz. İsteğimiz ilkeler, hizmetler üzerinden Birey odaklı yerel yönetimler ile yaşam kalitesi yüksek Şehirlerde yaşamak. İsteğimiz iç ve dış tehditlere karşı Güvenlik içinde Demokrasi, Özgürlükler, İnsan hakları üzerinden inşa edilmiş bir hukuk sistemi içinde, güçlü ADALET yapısıyla, eşitlik ilkesi üzerinden Canımızı, Malımızı , Onurumuzu, Umudumuz ve Geleceğimizi teminat altına alacak Bir Devlet de yaşamak. Bu Coğrayada çok zor olsa da, Devlet Millet için yaşasın, Millet Devlet için değil. Artık bunu başaralım. Hepimizin hak ettiği ve arzuladığı bu istekler, maalesef Siyasetçiler tarafından manipüle edilerek, ideoloji, din, mezhep, etnisite, yaşam tarzı üzerinden politika yapmaya indergenmekte ve bu şekilde toplum ayrıştırlmakta, yaptıkları Ahlaksızlıklarına şal maksatlı ürettikleri sert söylemler üzerinden toplum kutuplaştırlmakta. Nihayetinde toplumda "Bizden, Ondan", Bizden ise her türlü ahlaksızlığa ağzını, gözünü, kulağını kapa, Ondan ise sonuna kadar aç. Şeklinde davranış kalıpları gelişmekte. Bu şekilde yankı odalarında herkes kendinden olanın sesini, Meydanlarda herkes kendinden olanın görüntüsünü duyuyor ve görüyor. Ötekileştirme had safhaya çıkyor, yobazlık baş gösteriyor. "Körler sağırlar birbirini ağırlar" Bu gidişat önlenemezse👇 #233867349 "Korkak, gerçekle yüzleşmeyi reddediyor, hırçınlaşıyor. Cahil, gerçek'i idrak edemiyor, küçümsüyor. Hain, kendi çıkarının peşinde, gerçek'i tahrif ediyor, saptırıyor." Alev Alatlı "Politika, insanların kendilerini ilgilendiren şeylerden alıkoyma sanatıdır." Paul Walery "İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır." Mark Twain #264806757 #231126549 #233867349 #261493333 Kıymetli Hocam, Sizin kastınız, bu yorumunuz ile bu gidişata bir serzenişte bulunmak idi. Böylece bana bu açıklamayı yapma fırsatı verdiniz. Size çok teşekkür ediyorum 🙏💐 Bu vesile ile tüm okurlara... Lütfen🙏 Türkiye Cumhuriyeti Devleti yerine kendi parti, ideolji, cemiyet, cemaat, din, mezhep vb. oluşumlarını önceleyen ve bu doğrultuda insanları manipüle ederek toplumu ayrıştıran, ötekileştiren, bireyleri, fertleri bir yığın, bir kitleye dönüştüren slogan, söz ve davranışlardan uzak duralım. "Cumhuriyet; Sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister." Mustafa Kemal Atatürk
"İstanbul Nimet! Nimet!" 😐