Vampir Akademisi
2024 2. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2024 11:23
Özgün adı: Vampire Academy Vampir Akademisi kitap serisi ile lise yıllarımda tanışmıştım ve açıkçası bütün seriyi bir çırpıda okuyup bitirmiştim. Bugünlerde gençlerin okudukları kitapları birçok yönden eleştirdim ve sonrasında kendi gençliğime dönüp okuduğum kitapları incelemek istedim. Bütün kitapları yine aynı hızda okuyup bitirmeme kendim de şaşırdım. Bu incelemeyi serinin bütün kitapları için yazıyorum. Okunduğunda bir gençlik romanı olduğu açıkça anlaşılmasına rağmen fantastik ögeler içeren kitapları sevenler için dünyası oldukça ilgi çekici. Özellikle yine bu seriyi okuduğum yıllarda çok popüler olan "Alacakaranlık" serisine göre dünyasının daha ilgi çekici olduğunu düşünüyorum. Bu tarz kitaplarda çoğu zaman vampirler ve insanlar arasındaki olaylar işlenir. Yeni türlerin var olması ve onların arasındaki çatışma, topluluklarindaki hiyerarşik düzen ve elbette insanların da ilginç yeni bir rol ile kurguya katılması bu seriyi farklı kılan güzel özelliklerden. Bir de elbette ki aşk ve arkadaşlık teması olmadan olmazdı. Kitapların hepsini severek okumama rağmen serinin beşinci kitabı olan "Ruh Bağı" en sevdiğim diyebilirim. Meraklısına önerebileceğim bir seridir ve bende yeri ayrıdır. Vampir Akademisi Buz Öpücük Gölge Öpücük Kan Sözü Ruh Bağı Son Fedakarlık
Fantastik
Vampir AkademisiRichelle Mead · Artemis Yayınları · 20151,740 okunma