Vampir Akademisi #6

Orijinal Adı:
Last Sacrifice

2023 11. kitabı
Okunma: 03 Mart 2023 01:07
Kraliçeyi öldürmekle yargılanan Rose, kendini temize çıkarmak zorundadır, fakat tüm deliller onun katil olduğunu göstermektedir. Saray hapishanesinde idamını bekleyen Rose, arkadaşları tarafından oradan kaçırılır ve Dimitri ile birlikte uzaklara, lehine delil toplamaya gider. Kraliçenin cinayetinden sonra yeni bir hükümdar seçilmesi gerektiğinden saray karmakarışıktır. Herkes tarafından çok sevilen Lissa ise bir anda kendini adaylar arasında bulur. Hem Rose için delil toplamaya çalışır, hem de adaylık sınavlarıyla uğraşır. Bu final kitabı diğer kitaplara göre çok sakin geçti. Açıkçası ahım şahım beğenmedim. Üç haftadır bu seriyi okuyorum ve bittiği için içimde inanılmaz bir boşluk var. Rose ve Dimitri’ye çok alışmıştım. Onun dışında bu kitapta ayrıca Rose’un Adrian’a yaptığı haksızlığa aşırı sinir oldum. Yani ayrılmayı bekleyemedin mi? Ayrıca kitabın bitişinde çok ucu açık sorular kaldı. Bilmiyorum, bu heyecan yüklü kitaba bu sonu yakıştırmadım. Bu serinin bir de yan serisi varmış ama duyduğum kadarıyla yan seride Sydney ve Adrian varmış. En kısa zamanda o seriyi de temin etmem şart oldu.
2020 28. kitabı
Okunma: 13 Mayıs 2020 21:46
İnsan şu zamanlarda bir şeylere kendini kaptırıp uzaklaşmak istiyor.Bağımlılık oluşturan bir seri ve son... Macera,aşk,tutku,aksiyon,heyecan, fedakarlık, kııskançlık,hüzün ve mutluluk en önemlisi de her kitapta sürpriz sonlarla sürüklenmeye devam etmeniz.Bende yeri hep ayrı kalacak fantastik seri.Güzeldi beaa ne diyim daha:)
2020 21. kitabı
Bu son kitapta rose gerçekten benim için büyük bir hayal kırıklığı yarattı diyebilirim. Lissa, Dimitri, Lissa, Dimitri diye diye herkesi tek seferde çabasız bir şekilde harcadı. Özellikle Adrian’ı ve Lissa’yı. Lissa bana göre başta (spoiler vermek istemiyorum, çaktınız siz) olmaktan çok yana değildi fakat ailesinin ününü ve en yakın arkadaşı hathaway kurtarmak için bence kendisini zorladı. Adriana gelirsek, ahh..Çıldırmamak elde değil bir insan nasıl bu adamı iki paralık edebilir aklım hayalim almıyor. Elbette Dimitriyle birlikte olmasını istedim fakat Adrian, Rose’un yaptığı rezilliği hak etmiyordu. Ve gelişmelere gelirsek her şey o kadar hızlı oldu ki sanki 10-15 sayfaya bütün bir olayı sıkıştırılmış gibiydi, kafam çok karıştı. Yazara mı söylensem yoksa Rosa’a mı bilemiyorum fakat şunu söylemeliyim ki, iyi veya kötü bu seriyi unutabileceğimi zannetmiyorum
2018 39. kitabı
Okunma: 24 Nisan 2018 05:24
Gerçekten nasıl başlayacağımı bilmiyorum zira hiçbir kitapta bir baş karakterden bu kadar nefret ettiğimi hatırlamıyorum. Biraz sakinlestikten sonra Rose ile ilgili düşüncelerimi paylaşacağım. Vampir akademisi serisi ilk iki kitabıyla ortalama bir kitapti, üç ve dördüncü kitapta favori serilerimden biri oldu lakin beş ve altıncı kitap Rose'dan dolayi hiç hoş değildi. Bu seride favori kitap kesinlikle 4. Kitap oldu. En kötüsünü de altıncı kitap olarak görüyorum. Beşinci kitabın sonunda sinirden delirmis bitirmek için canımı disime takmistim ama altıncı kitabın sonu beni daha çok sinirlendirdi. Kitapta ve seride en sevdiğim taraf yan karakterler oldu. Lissa, Adrian, Abe Mazur bayıldığım karakterlerden oldular. Bir kitabı bu kadar renklendiremezlerdi. Lissa iyi bir karakter oldu kitap boyunca. Arkadaşlık yönünden olsun, dostluk yönünden olsun, sevgili yönünden olsun ve fedakarlık açısından harika bir karakter. Rose'la nasıl arkadaş olmuş bilemiyorum. Sonlarda ise adına sevindiğim bir olay oldu. Genel olarak sevdim karakteri. Abe Mazur hakkında ne söylenebilir ki. Giydiği kıyafetler ayrı renkli kişiliği ayrı olaylara anında adapte olmasi ayrı ayrı mukemmellestiriyor karakteri. Son olarak Adrian, canım Adrian, bahtsız Adrian. En sevdiğim karakter oldu son iki kitap boyunca. Bana kalırsa Lissa ve Rose'un birbirleri için yaptığı fedakarlıktan sonra onun Rose için yaptığı fedakarlıklar geliyor insanın gözünün önüne. Her ne kadar o aptal Rose Adrian'ın duygularını her daim hiçe saysa da o güzel sevmekten vazgeçmedi ve kalbimde taht kurdu. Aşırı sevdim. Dimitri de genel olarak iyi bir karakterdi Lissa, Abe ve Adrian üçlüsüne erişemese de en azından onurlu bir karakterdi. Gelelim son olarak Rose'a. Kendisinden ciddi anlamda nefret ediyorum. Nefretin ötesinde bir duygu
2018 6. kitabı
bu kitap serisini bitirdiğimde lise sondaydım. alacakaranlık serisiyle gelen bir vampir kitapları bitirme alışkanlığım vardı hep sevmişimdir vampirleri zaten ve bu kitapta alacakaranlıktan farkı yoktu çok güzel bir kitaptı bir günde bitirdiğimi hatırlıyorum ve umarım filmi yapılır diye de beklemiştim tabi 1. kitabın filmi çıktı ama diğer serileri göremedik umarım devamı gelir.
2014 47. kitabı
Ben Vampir Akademisi Serisine altıncı seriden başlamışım. :) Kitabı okudukça keşke birinci seriden başlamış olsaydım dedim. Romanın kurgusu, olay örgülerinin düzeni, çevrisi çok başarılıydı. Vampir Akademisi serisine ait henüz bir roman okumama rağmen, kitabın akıcılığına kapılıp, karakterlere de bayağı bir alışmış olduğumu fark ettim kitap bitince. Özellikle Rose ve Dimitri kısa sürede kitabın unutulmaz karakterleri haine geldi benim için. Son Fedakarlık romanında aşkı, mücadeleyi, kıskançlığı, tercih etme zorunluluğunu, entrikayı, heyecanı doruk noktalarında hissedeceksiniz. Hiç şüphesiz yazarın kalemi oldukça etkileyici ve zengin. Okuduğum fantastik, vampir romanlarından daha başarılıydı.
·568 syf.·
2024 95. kitabı
Son fedakarlık - Richelle Mead Serinin son kitabını okuyarak bitirmiş bulunuyorum. Son kitapta farklı şeyler bekliyordum ama hayal kırıklığı oldu benim için. Rose her zaman ki gibi bencilliğe devam ederek ona yardım etmeye çalışanlara bile izin vermiyor hala başının dikine doğru gidiyor. Çıldırttı beni ya bir de haklıymış gibi konuşması yok mu? Bir sus dinle her olayda başrol olamazsın kızım olduğun olaylar sen kurtulsan da başkaları zarar gördü bir dur düşün olur Mu? Olmaz. Dimitri ve Rose okuması güzel ciftlerdendi. Ama bu şekilde bir araya gelmeleri mide bulandırıcı. Adrian'ın ne suçu vardı ya? Ne yaptı bu çocuk sana yardım etmekten başka? Biraz daha bekleyemedin mi? Üstüne bir de Adrian'a korkak deme cürretinde bulunuyor. Dimitri başta yok mok istemem dedi ama Rose ısrar edince dayanamadı. Hadi sevgilisini elinden alan adam olmak istemiyordun? Çok sinirliyim arkadaşlar. Adrian bunu hakketmedi böyle bir şeyi hiç kimse hakketmez ya. Zaten ne aksiyon vardı ne bir şey sürekli Rose şikayet etmelerini okuduk. Son kısımda Adrian Rose zorbaladi da biraz mutlu oldum. Onun dışında foss final kitabıydı.
2023 6. kitabı
Okunma: 16 Mart 2023 00:00
Yıllar sonra bu seriyi bitirebildiğim için çok mutluyum. Sonunda Dimitri ve Rose kavuştular rahat bir şekilde kitabı bitirip kitaplığıma koyabildim...
2021 56. kitabı
Okunma: 20 Ekim 2021 17:15
Çok şükür serinin son kitabını da okuyarak kendimi bu bataktan kurtardım. Tam bir ergen fantastik, macera, aşk üçlemesini bütün şartlarıyla yerine getirerek yazılmış adeta latin pembe dizisi izler gibi okunan bir seriydi. Pembe dizilerin her bölümü sonrası bir daha izlemeyeceğim bu diziyi dercesine her biten kitaptan sonra diğer kitabı okumayacağım deyip 6 kitabı da soluksuz okumuş bulunuyorum. Sonuç olarak 20’lerinizin ikinci yarısına geçtiyseniz; ben düştüm siz düşmeyin bu batağa diyorum. ( Yazarın diğer kitaplarına tabii ki bakmadım, asla da alıp okumam…!)
2022 47. kitabı
Bu seferki nostalji kuşağımın öznesi, vampir akademisinin de sonuna geldik. Benim için her zaman okurken keyif aldığım bir seri olarak kalmaya devam edecek kendisi. Şu an olduğum yaşlarda okusaydım bende bu kadar yeri olur muydu derseniz cevabım 'hayır' olurdu ama 2009 yılı için kalbimde yer eden bir seriydi. Kalem olarak çok üst düzey bir eser olmasa da karakter yaratımı olarak kesinlikle öyle. Dimitri, Rose, Adrian, Sydney ve ana seride çok fazla yeri olmasa da sevdiğim bir karakter olan Eddie... Gerçekten kötü yazılmış bir karakter yok. Kurgusunu ona bine katlayan ve aşırı popüler olan pek çok serinin karakterlerinden çok daha iyi karakter oluşumları söz konusu. Ki kurgusu vasat da değil aslında. Sadece on küsur yıl öncesine göre günümüzde çok daha üst düzey işler çıktığı için eski seriler biraz daha sönük kalıyor. Ama buna rağmen tahmin edemeyeceğiniz ters köşelere bol bol da yer veriyor. Özetle genç yetişkinseniz bir şans verin ama yaşı daha büyük okuyucuları tatmin etmeyebilir. Ben yine de seviyorum. Seriye de bir bütün olarak 8 puan veriyorum. Hemen ardından yan seriyi de okuyup buraya girmek istemiştim lakin içim yana yana söylüyorum ki serinin birinci, beşinci ve altıncı kitaplarını kaybetmişim...

Richelle MeadYazar · 18 kitap
Kendisinin twitterda anlattığı şekliyle : "novelist. redhead. scorpio. i write about vampires and succubi so that you don't have to." vızır vızır sürekli çalışan ve aktif olan 3 adet serisine sürekli yeni kitaplar ekleyen bir yazar olmasının yanında her serisi de birbirinden güzeldir. Bunlardan sadece gençlere yönelik olanı türkçeye çevrilmiş olsa da diğer serileri de orjinalinden okumaya değecek kadar güzeldir.en popüler serisi young adult başlığı altında değerlendirilen vampire academy serisidir ki 6 kitaptan oluşan seri son kitap olan last sacrifice ile ana karakter rose hathaway ve dimitri belikov'un hikayesini tamamlamış, yetmemiş bir de aynı dünyada geçen önceki seriden birkaç yan karakter ve adrian ivashkov'un hikayesinin kaldığı yerden anlatılacağı bloodlines isimli bir spin-off serisine başlamıştır. ilk serinin adından anlaşılacağı gibi günümüzün popüler teması vampirler üzerinde dönen kitapların vampir anlayışı bilinen vampirlerden oldukça farklı olmakla birlikte kesinlikle twilight benzetmesi yanılgısına düşmemek gerekir, çünkü gerek karakter olsun gerek hikaye, sonlara doğru azıcık tahmin edilebilir olsa da son derece sağlam bir kurguya sahiptir. bir diğer serisi ise adult kategorisinde değerlendirilen ve cinsellik sınırlarını pek sallamayan georgina kincaidserisidir. eh malum esas karakterimiz bin küsür yıldır dünyada gezinen ve erkeklerin yaşam enerjisi ile yaşamaya devam eden bir succubus olunca georgina'nın "iş" hayatının ayrıntıları ile karşı karşıya buluruz kendimizi. kitaplar daha çok demon dünyasındaki karmaşalar, güç oyunları ve georgina'nın aşık olduğu ama hayatını kısaltmamak için ilişkiye girmeyi reddettiği insan aşkı yazar seth mortensen ile olan ilişkisi arasında geçer. richelle'in burada yarattığı dünyada varolan fantastik yaratıklardan bazıları şu şekildedir: demon, succubus, imp ve tabi ki 2 adet de vampirimiz var ama geri planda olarak. bir de bunların yanında takılan bir meleğimiz var ki kitabın en sempatik karakteri olsa gerek. serinin son kitabı succubus revealed ise 2011 yazında raflarda yerini alacak ve seriye noktayı koyacak. en yeni serisi ise henüz 3. kitabında olan ve yine adult kategorisinde anılan dark swan serisi. burda da konumuz bizim bildiğimiz peri tanımının aksine kendi dünyalarından bizim dünyamıza geçen ve huzursuzluğa sebep olan ve her biri ayrı bir sihirli güce sahip olan perileri kendi dünyalarına göndermekle görevli olan eugene markham'ın peri dünyası ile arasında istemediği bir şekilde oluşan bağ ile gelişen olayların tamamen kontrolden çıkarak eugene'i hayatında istenmedik değişiklikler yapmaya zorlaması ve iki dünya arasında bıraktığı maceralarıdır. buradaki esaslove interest, kiyo isimli bir shapeshifter olsa da gönüllerin love interest'i peri kralı dorian'dır. serinin 3. kitabı iron crowned şubat 2011de raflardaki yerini alacak.