Vampir Akademisi #4

Orijinal Adı:
Blood Promise

2023 9. kitabı
Okunma: 22 Şubat 2023 19:56
Rose’un hayatının aşkı Dimitri, artık bir Strigoi olmuştur. Artık Rose’un tek bir amacı vardır, Dimitri’yi öldürerek onu huzura kavuşturmak. Dimitri’yi bulma adına akademiden ve Lissa’dan ayrılan Rose, Dimitri’nin ana vatanı olan Rusya’ya gider ve onu aramaya koyulur. Bu yolda Sydney adlı bir Simyacı’yla tanışır ve beraber Dimitri’nin köyüne, Dimitri’nin ailesinin yanında giderler. Ailesiyle belirli vakit geçirdikten sonra Dimitri’yi aramak için yola koyulan Rose, resmi olarak gardiyan olmayan fakat kendini Strigoi öldürmeye adamış dampirlerle hareket eder. Ta ki, aradığı Dimitri onu bulana kadar. Dün Gölge ÖpücükGölge Öpücük kitabını bitirdikten sonra hemen bu kitaba başladım. Uyuyana kadar okudum, uyandım ve bitirene kadar devam ettim. Öyle soluksuz bıraktı ki bu kitap beni… Şimdi neden bu serinin bu kadar sevildiğini anlıyorum, tabii seri hala daha küçük yaş kitleleri için. Dimitri aşkıyla yanıp tutuşan ben başta Strigoi Dimitri’ye ısınmıştım, diğerlerinden farklı gibiydi. Tabii bir Strigoi her zaman Strigoi’dir. Öldür, avlan, güç kazan. Sonrasında bu ısınmam son buldu ve gardiyan Dimitri’ye daha fazla aşık olduğumu anladım. Yazar keşke bu kitapta Rose’u vampir ısırığına bağımlı yapmasaydı. Kitabın içine öyle girdim ki benim dahi gururum kırıldı. Dimitri’nin öldüğünü de gram düşünmüyorum çünkü o ölürse seri devam etmez. Her neyse, artık favorim seride bu kitap oldu…
2017 13. kitabı
Okunma: 15 Nisan 2017 00:00
Selamlar, herkese! Serimizin 4.kitabı ile karşınızdayız. Rose'u en son nerede bırakmıştık? Üçüncü kitabın sonunda Rose, Adrian'dan para yardımı alarak Sibirya'ya gidip, Dimitriyi bulmak için okuldan ayrılıyordu. Kitabımızda Sibiryada başlıyor. Rose, haftalardır Sibiryada gezmekte ama bir türlü Dimitri'nin izini bulamamaktadır. Zaten buralarıda bilmediği için nereden başlayabilirki? En iyi seçenek Moroi ve Dampirlerin gittiği bir gece kulübü. Rose bol paralı olunca(Adrian sağolsun) böyle lüks yerlere girmektede zorluk çekmiyor hali ile. Dampir kızımız ne yapıp edip bir şekilde Dimitri'nin evinin olduğu yeri öğreniyor ve amacı artık oraya gitmek. Lakin ona bu yolculukta biri eşlik edecek; Sdyney isminde bir Simyacı kız, arzu etmese de, onu Dampir köyüne götürmeyi kabul eder. Simyacılar insandır ama büyü ile kimyayı birleştiren, Vampir ve İnsan dünyasındaki sınırları koruyan özel insanlardır. Çeşitli büyüleri ve kimyasal(kendi icatları) maddeleri vardır; örneğin bir kimya sayesinde Strigoi cesetlerini eriterek yok etmeyi başarır. Zaten kızımız Rose kendini aşmış durumda. Dimitriyi arayım derken arkasında Strigoi cesetleri bırakıyor. Rose sonunda Baia'ya varır ama Strigoileri hissetmesini sağlayan garip mide bulantıları sayesinde kendisine pusu kuranları fark eder. Bu sırada Rose, hayaletlerin yardımı ile bu Strigoilerin dikkatini dağıtıp yok eder ama yaralanırda. Gözünü açtığında bir evdedir. Şansa bakın ya! Hem de Dimitri'nin evi! :) Rose uyandığında Belikov ailesinin evinde olduğunu görür ve çok şaşırır. Aynı zamanda mutlu olur. Dimitri'nin doğup büyüdüğü evi görmek, annesini, ninesini ve kız kardeşlerini görmek, tanımak ona iyi gelir ama bir yandan da elbette üzgündür. Onlara durumu anlatır ve Dimitri ailesi için ölü kabul edilerek cenaze töreni düzenlenir. Aile
2022 45. kitabı
Kan sözü benim, seride açık ara farkla en başarılı bulduğum kitap... Temposu asla düşmüyor. Tek bir yere bağlı kalmadan sürekli bir mekan ve insan değişikliği söz konusu. Kâh simyacilarla Baia'da bir dampir komünündeyiz kâh bir strigoi sığınağındayız, ara ara Amerika'ya gidiyoruz... Sürekli bir hareket söz konusu. Ayrıca yan serinin baş kahramanı Simyacı Sidney giriş yapıyor bu kitapta. Sevdiğim bir karakter ama Rose'u okumayı hep daha çok sevmişimdir. Genellikle, okuduğum hiçbir serinin ana kahramanı olan kadını sevmem. Daha doğrusu son on yıldır yazılmış olan serilerin ana kadın karakterlerini hiç sevemiyorum. Karakterler için değil, karakterlere rağmen okuyorum artık kitapları... Ama vampir akademisinde bu durum asla geçerli değil. Rose inanılmaz biri. "Güçlü kadın" yazmak için saçma sapan ve aşırı cringe karakterler yaratan yazarlar için ders niteliğinde. Yaptığı hiçbir davranış bana batmıyor. Çok güçlü biri ama bu "bakın ben güçlü kadınım, go girlll" tarzı gözümüze batacak barizlikte değil. Aldığı kararlardan, yaptığı seçimlerden yansıyor bu güç bize. Düşse de kalkmasını biliyor. Eğlenceli, başına buyruk biri olsa da sorumluluklarının hep bilincinde ve buna göre davranıyor. Dimitri'ye olan aşkı bile günün sonunda doğru olanı yapmasının önüne geçemiyor. Bu tarz kadın karakterlere her zaman çok özenmişimdir... Bu kitapta "evil" bir Dimitri ile karşı karşıyayız... Eskiden olduğu kişiyi çok sevsem de bu yeni halini de ayrı bir seviyorum maalesef. Dimitri çamurdan da olsa yine severim büyük ihtimalle. Strigoi olsa da hala Rose'a çok düşkün ve onu da kendi gibi yapıp birlikte her şeye hükmettikleri ölümsüz bir hayat kurmak istiyor. Sadece bu düşkünlük eskisi gibi aşktan değil, Rose'un gücü kaynaklı bir "sahip olma" arzusundan. Ama her ne kadar kendi çıkarları için
2020 26. kitabı
Okunma: 11 Mayıs 2020 17:42
Ramiz dayıyla başlamıştı "Oysa herkes öldürür sevdiğini" cümlelerimiz.Bu kitapta acıyla hissettim.Serinin bu kitabında gerilim,gözyaşı,mutluluk,tutku hepsi hissediliyor yine çok sürükleyiciydi sıradaki gelsin hissi uyandırıyor harika bir seri gerçeklikten koparan bir dünya.Richelle Mead iyi bir fantastik yazar vesselam.
2015 4. kitabı
Seri de en çok beğendiğim kitap bu oldu. Tansiyon hiç düşmedi ve yazar önceki işk üç kitabını beşe katladı bu kitapta. Bu defa karşımıza Sydney adında bir simyacı çıktı ve Rose'un babası Türk asıllı olan İbrahim Mazur ile tanıştık. Tipik türk özellikleri sergilemese de yine de kitapta bir Tür karakter görmek beni sevindirdi. Rose'un Dimitri'nin peşine düşme macerasında ilk durağı Dimitri'nin ailesinin evi oldu ve bizi burada hiç beklemediğimiz sürprizler ve Dimi'nin meşhur büyük annesi Yeva faktörü bulundu. Serinin kırılma noktası ise Dimitri'nin Rose'u kaçırması ve onu kendinden biri gibi Strigoi e dönüştürme çabaları oldu. Aralarında geçen enfes diyaloglar ve korkutucu bir Strigoi Dimitri! Beklentilerinizi ona katlayacak serinin en güzel kitabı. İlk üç kitapta bıraktıysanız okumayı şiddetle tavsiye edilir.
Vampir Akademisi
2020 69. kitabı
Seriye bu kitabın altında yorum yapmak istedim ilk kitaptan sonra seri daha güzelleşti ve çok beğenerek okudum roza ve dimitri yi resmen yaşadım akıcı zevkli su gibi akıp giden bir seri kütüphanemde en güzel yerlerden birine sahip sakın seriyi tam almadan okumaya başlamayın pişman olmazsınız
2019 13. kitabı
Okunma: 23 Mart 2019 01:39
"İyi bir kitap, gerçek bir hazinedir." Bulwer Lytton Hii. Kaldığım yerden seriye devam ediyorum. Heyecanla, merakla kitapları resmen yutuyorum. Bu kitapta Rose'un Dimitri'yi ararken yaşadıkları ele alınmıştı. Dimitri'nin ailesiyle tanışması, Simyacı denen grupla karşılaşması ve en büyük sürpriz Rose'un babası Abe Mazur'la nihayet tanışması. Ve tabiki Dimitri'yi de bulup öldürmesi ardından akademiye Lissa'ya dönüşü. Ama Rose'u Dimitri'yle alakalı çok büyük bi sürpriz bekliyo. Rose avcı konumundayken artık av haline dönüyo. Onu avlayan da Dimitri. Bakalım 5. Kitapta neler olucak ??? 🤦‍️🤦‍️ #ALINTI #OKUDUMBİTTİ Rose Hathaway'in hayatı bir daha asla eskisi gibi olmayacaktı. Kısa süre önce St. Vladimir Akademisi'ne düzenlenen saldırı, Moroi dünyasını sarsmıştı. Vampirlerin birçoğu ölmüştü. Fakat Strigoi'lar tarafından götürülen birkaç kurbanın yazgısı daha karanlıktı. Rose içinse bir kurban çok önemliydi. Dimitri Belikov. Dimitri! Şimdi Rose, yüzlerce Strigoi öldürdüğünü gösteren bir dövme taşıyordu ensesinde. Hem de çok nadir bulunan bir dövme. Rose seçim yapmak zorundaydı. En iyi arkadaşı ve hayatta kalan son Dragomir prensesi Lissa'yı korumak için ettiği yemini tutacak ya da Akademi'den ayrılarak sevdiği adamın peşine düşecekti. Aşkla ve tek başına! Dimitri'ye verdiği sözü tutmak için dünyanın öbür ucuna bile gidebilirdi. Ancak cevabı kan kokan bir soru Rose'un peşini bırakmıyordu. Dimitri kurtarılmayı isteyecek miydi? Eyvah! İşler karıştı. Rose bu yükün altından kalkabilecek mi?  Dimitri'yi öldürmeyi başarabilecek mi?  Yoksa kapısına kadar gelen sonsuz aşka mı kapılacak?
Kan SözüRichelle Mead · Artemis Yayınları · 20121,126 okunma
Sürükleyici serinin diğer bir kitabı
2021 4. kitabı
Serinin bu kitabında Rose'un ilk defa Lissa'dan bağımsız hareket ederek yeni bir ortamda olması ve dünyayı tanıması çok güzeldi, böylece moroi dünyasını biraz daha iyi tanıma şansını yakaladık. Simyacılar, vaat edilmemiş olanlar, kanını moroilere veren malum dampir kadınlar ve daha birçok yeni şeylere daha yakından tanık olduk. Kitap çizdiği yeni ve farklı vampir dünyasını daha ayrıntılı bir biçimde ve okurları bilgiye boğmadan onları rahatsız etme ne ortaya koymuş. Rose'un bilgisini genişleterek yeni olaylara göğüs germesi ve her şeyden çok sevdiği adamı en tam mutluluğa erecekken kaybettiği ve düşmanı haline gelen Dimitri ile mücadelesi psikolojik açıdan çok iyi bir çözümleme olmuş. Rose'un Dimitri'de eski halini, dampir halini araması, bir umut araması ve tereddütüyle düştüğü durum cok duygusaldı ve bir o kadar da aksiyonu ile heyecanlıydı. Rose'un ayrıca ruh gücü ile ilgili ulaştığı yeni gerçekler de kitabı bir o kadar sürükleyici kıldı.
"Söylesene Rose.."
2025 49. kitabı
Okunma: 13 Ağustos 2025 18:45
Serinin diğer kitapları arasında en sevdiğim bu oldu. Diğerlerine göre daha hareketli macera doluydu. Ve oldukça sürükleyiciydi. Özellikle Avery meselesi şaşırtıcıydı. Diğer gölge öpücüklerin olması da. Lissa ve Rose ayrılığı cidden kötüydü. Neyseki uzun sürmedi ve Dimitriden sonra bence Adrian ile olması güzel olabilir. Adrian ile hoş bir ikili olurlar ve bol kavgalı tabii. Bakalım görücez artık. Kan SözüKan Sözü Gölge ÖpücükGölge Öpücük Richelle MeadRichelle Mead
Düşünce
2000 86. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2000 00:00
Rose akademiden ayrılıyor! Ve sevdiği adamı kendi elleriyle öldürmek için dünyanın öteki ucuna Rusyaya gidiyor. Bunu yapması gerekiyor, yapmalı. Aşık olduğu insanı ölümsüzlükten kurtarmalı! Ama işler tabi ki istediği gibi gitmiyor. Dimitri'ye yakalanıyor ve giderek kan fahişesine dönüşmek üzere. Dimitrinin tek istediği Rose'u ikna edip kendi gibi bir canavara dönüştürmek. Bunu yapabilecek mi? Rose bunun üstesinden gelebilecek mi? Hepsi bu kitapta :) spoiler açısından burada kesiyorum. Diğer kitaplara nazaran uzun bir kitaptı. Okurken hadi ama hadi hadi hadi sonra ne oldu diye diye sonunda son sayfalara nihayet ulaşabildim. Dimitri uyandırıldıktan sonra kitabın seyri sıkıcı ve sinir bozucu olacak diye bekliyordum ama hayır! Aksine çok heyecanlı ve aktif geçti. Umarım böyle de devam ediyordur.​

Richelle MeadYazar · 18 kitap
Kendisinin twitterda anlattığı şekliyle : "novelist. redhead. scorpio. i write about vampires and succubi so that you don't have to." vızır vızır sürekli çalışan ve aktif olan 3 adet serisine sürekli yeni kitaplar ekleyen bir yazar olmasının yanında her serisi de birbirinden güzeldir. Bunlardan sadece gençlere yönelik olanı türkçeye çevrilmiş olsa da diğer serileri de orjinalinden okumaya değecek kadar güzeldir.en popüler serisi young adult başlığı altında değerlendirilen vampire academy serisidir ki 6 kitaptan oluşan seri son kitap olan last sacrifice ile ana karakter rose hathaway ve dimitri belikov'un hikayesini tamamlamış, yetmemiş bir de aynı dünyada geçen önceki seriden birkaç yan karakter ve adrian ivashkov'un hikayesinin kaldığı yerden anlatılacağı bloodlines isimli bir spin-off serisine başlamıştır. ilk serinin adından anlaşılacağı gibi günümüzün popüler teması vampirler üzerinde dönen kitapların vampir anlayışı bilinen vampirlerden oldukça farklı olmakla birlikte kesinlikle twilight benzetmesi yanılgısına düşmemek gerekir, çünkü gerek karakter olsun gerek hikaye, sonlara doğru azıcık tahmin edilebilir olsa da son derece sağlam bir kurguya sahiptir. bir diğer serisi ise adult kategorisinde değerlendirilen ve cinsellik sınırlarını pek sallamayan georgina kincaidserisidir. eh malum esas karakterimiz bin küsür yıldır dünyada gezinen ve erkeklerin yaşam enerjisi ile yaşamaya devam eden bir succubus olunca georgina'nın "iş" hayatının ayrıntıları ile karşı karşıya buluruz kendimizi. kitaplar daha çok demon dünyasındaki karmaşalar, güç oyunları ve georgina'nın aşık olduğu ama hayatını kısaltmamak için ilişkiye girmeyi reddettiği insan aşkı yazar seth mortensen ile olan ilişkisi arasında geçer. richelle'in burada yarattığı dünyada varolan fantastik yaratıklardan bazıları şu şekildedir: demon, succubus, imp ve tabi ki 2 adet de vampirimiz var ama geri planda olarak. bir de bunların yanında takılan bir meleğimiz var ki kitabın en sempatik karakteri olsa gerek. serinin son kitabı succubus revealed ise 2011 yazında raflarda yerini alacak ve seriye noktayı koyacak. en yeni serisi ise henüz 3. kitabında olan ve yine adult kategorisinde anılan dark swan serisi. burda da konumuz bizim bildiğimiz peri tanımının aksine kendi dünyalarından bizim dünyamıza geçen ve huzursuzluğa sebep olan ve her biri ayrı bir sihirli güce sahip olan perileri kendi dünyalarına göndermekle görevli olan eugene markham'ın peri dünyası ile arasında istemediği bir şekilde oluşan bağ ile gelişen olayların tamamen kontrolden çıkarak eugene'i hayatında istenmedik değişiklikler yapmaya zorlaması ve iki dünya arasında bıraktığı maceralarıdır. buradaki esaslove interest, kiyo isimli bir shapeshifter olsa da gönüllerin love interest'i peri kralı dorian'dır. serinin 3. kitabı iron crowned şubat 2011de raflardaki yerini alacak.