Sınavlar sebebiyle biraz geciktim galiba. (: Şu an elimde "Heba" ve "Gölgesizler" var. Öteki iletideki kitap sırasına göre Gölgesizler'i mi önce okumalıyım ?
Gölgesizler'i okumanız daha iyi olur. Edebiyatımızda son yıllarda yazılmış en iyi romanlarda üst sıralarda bana göre. Heba da yine aynı şekilde öyle. :) Gölgesizler'i okuduktan sonra filmini de izleyebilirsiniz.
Evet sonunda etkinlik dahilindeki ilk kitabımı bitirdim bende #25660217. Kapitalist düzen sağolsun günde dokuz saat suyumuzu çıkarıp akşama eve posa olarak dönmemizi sağladığı için okuma faaliyetimizde oldukça baltalanıyor.Beni en çok serzenişe iten durumlardan biridir bu :)Neyse zaman azalsada yazarın bi iki kitabı ile daha keşfe devam etmeye çalışacağım.Herkese keyifli okumalar:)
Aynı sıkıntı bende de var. Okul, staj, ödevler, iş... Oturup inceleme bile yazamıyorum. İnceleme için teşekkür ederim. Okudukça yazarı daha çok seveceksiniz. :)
Hasan Ali Toptaş'ı bugün ilk kez okudum. Gecenin Gecesi kitabı oldukça hoşuma gitti. Bilmediğim bir yazarın son kitabından başlamak farklı bir deneyimdi.
Kitap hakkında yayınevinin ticari kaygıları yüzünden basıldığı eleştirileri dolaşıyor. Ama kimse çıkıp da öykülerin 19 20 yıl önce yazılıp bekletildiğinden bahsetmiyor. :)
Okuduğum 2. kitap olan heba da bitti. Yazar hakkında az çok fikir edinmiş oldum ve de hayran kaldım. Her ne kadar süre bitmeden başka kitaplarını da okumak istesem de etkinlik sonrasına saklıycam galiba. Etkinlik kapsamında okuyacağım son kitap Sait Faik Abasıyanık- Semaver olacak. İyi okumalar (:
Okuduğum ilk Hasan Ali Toptaş kitabı "Golgesizler" oldu. Yaptığınız sıralamanın ortasından başladığım için anlam kargaşasında kaybolmaktan biraz korktum açıkçası. Ancak tamamen sakin bir kafayla, kitaptan başka her şeyi bir köşeye bırakıp sessizlik içinde okumayı tercih ettiğimde her cümlenin ayrı ayrı tadına vardım. Bu kadar dikkatle okuduğum başka kitap olmuş mudur bilmiyorum(:
Kitap için de sanırım söylenebilecek her şeyi söylediniz. Değerini fazlasıyla hak ediyor. Hebayla devam ediyorum okumaya. (:
Sonsuzluğa noktayı bitirdim. Nasıl uzun ama güzel cümlelerdi onlar.. cümleleri yaşatmış resmen hatta konuşturmuş.. yatalak bir insanın yaşadıkları ve yaşattıkları ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi.. Ve gerçekten baba olabilmek gerek çocuklarda derin yaralar açmamak için...