Varoluşun Soğuk Derinliği
2024 98. kitabı
Okunma: 13 Ekim 2024 13:24
2024 senesinin belki de okuduğum en net olarak en iyi kitabın hangisi diye sorarlarsa Albert Sanchez Pinol'ün Soğuk Deri isimli eseridir diyebilirim. Keza yazar Antropoloji mezunu olmasının yanı sıra içtahlil, dışavurum ve insan tabiat arasında harika bir köprü kuruyor. Benim branşım konusunda da ışık oluyor. 1. Dünya Savaşının o kaotik ve sıkıntılı ortamında Antartika yakınlarında küçük bir adaya, bir yıllığına bir meteoroloji uzmanı gelir. Adada yaşayan tek kişi olan fener görevlisi ise bu gelen davetsiz misafirle beraber hayatlarının belki de en sıkıntılı savaşını vereceklerdir. Ölüm kalım savaşı olan bu macerada kurbağamsı olarak tarif edeceğim yaratıklar ile kol kola çarpışan ikilimiz onlardan bir tür olan yaratıkla da duygusal yakınlık kurar. Ve onunla devamlı maalesef aşk ötesi bir rekabetleri vardır. Ve sonrasında üçgen denen yaratık da diğer türlerden farklı bir konumdadır. Hemen Stephen King vari romanların bizde bıraktığı bir zaman yolculuğu, Sigmund Freud tarzı içevurum ve dışavurum, Friedrich Nietzsche tarzı felsefi spekülasyonlar, Conrad Kottak tarzı antropolojik betimlemeler kitabın en dikkat çeken tarafı. Aşırı beğendim içinde harika alıntılar var. Yavaş yavaş 100.üncü eseri bitirme durumu, ayrıca bu ayda 5.inci kitabı de devirme durumu tecelli etti. Antropoloji, Zooloji, maalesef Zoofili, Sosyoloji, Felsefe ve Psikoloji konularına ilgi duyanlar kesinlikle okumalı. Zoofili konusu rahatsız edici olsa da yazar bu konuya da dikkat çekmiş. 10 üzerinden 10.
Soğuk DeriAlbert Sanchez Pinol · Jaguar Kitap · 20181,774 okunma