Selam. Bu ayın bir diğer okuduğum kitabı Yu Hua'nın Kanını Satan Adam'ı oldu.
Çok etkileyici, hüzünlü yer yer güldüren eser, Çin kültür devrimi ve kıtlık, sel gibi facialarının yaşandığı Xu Sanguan ailesinin odağında detaylıca işlenir.
Kültür devriminde öncelikle sanat, tiyatro gibi etkinliklerin kapanması ve yasaklanması baş gösterir. Sonrasında siyasi bir amaca yönelim ile ekonomik kriz ve gruplaşmalarla çatışmalar doğmuştur.
Xu Sanguan, babasının ölümü ve annesinin onu terk etmesi ile dördüncü amcasının yanında büyümüş, bir ipek fabrikasında çalışmaya başlamıştır.
Bir gün arkadaşlarının kan satmaya gittiğini öğrenen Xu Sanguan, onlarla birlikte kanını satmaya gider ve eline geçen bu kıymetli parayı evlenmek için harcamanın daha iyi olacağını düşünür.
Ve her başı sıkıştığında kan satmak ritüelleri ile birlikte bir rutin haline dönüşür.
Xu Yulan ile evlenen Xu Sanguan'ın üç çocuğu doğar. İlk çocuğu ile ilgili bir gizin açığa çıkmasıyla dengeler değişir.
Yaşamak kitabından tanıdığım yazardan beklemediğim bir sonla karşılaştım. Çok, çok beğendim.
#heraybirşiirbirromanokuyoruz
Gülşah OngunKitapperverbiriSena KaracaOkuyan1fenogretmeniFatma KazankayaPulseoftheBook
#kitapalıntıları
"Tuz buz olmaktan korkmayan bir çömlek o; bense artık kaynayan sudan korkmayan ölü bir domuzum," dedi.
İnsan olmak vicdan ister.