Rahip frollo karakteri Gogol’un söylediği roman karakterleri gerçeğin su katılmış halleridir dediği kişilere benziyor hocam. Şu zaman da bile etrafımızda sulandırılmamış Frollo’lar var. İlimi, sorgulamayı, gelişmeyi sadece kendi çamurlu kanatları altında batırmaya çalışanlar var.
Bu kitabı okuyunca içim cız etmişti. Yazıt Matbaalarımızı yok ettikleri için, tarihi şekillendirmeye çalışmanın en etkili yok geçmişten kalan izleri yok et. Öğretme, nesil değişince unutulur. Geçenlerde bir sosyal deney yapılıyordu yeni nesilden Amerika’da yerli halka dair neredeyse bildikleri hiç bir şey yok. Hollywood efekti, eğitimde yozlaşmayla, yerlileri unutturuyorlar. Allah sonumuzu benzetmesin hocam.🤲Geçmişten gelen tüm tarihi izlere sahip çıkmak lazım. Düşünce olarak benimsemediklerimizde bizimdir, bizi geliştirecektir, İnsanlığın tarihsel izleri silinmesin. Bu kitap bu konu için bile başyapıttır. Hikayesi zaten dillere destan, kurgu ve betimleme, incelemeniz konuları açmadan merak uyandırması çok güzeldi keyifle okudum . Çok teşekkür ederim kaleminiz kavi ve daim olsun hocam. ✨😇👏