Okudugunuz kitaplari, tekrar okur musunuz? Okumaz misiniz?
Herkese merhaba. Hani diyosunuz ya; "tekrar okuyacağım kitaplardan biri" diye, bende okuduğum kitaplari tekrar okuyamama takıntısı var, hatta özellikle çok çok beğendiklerimi! Yanlis mi bilmiyorum ama, bendeki ayni etkiyi ikinci defa okudugumda yaratamamasindan ve okunmamis o kadar kıtap varken neden okudugum kitabı tekrar okuyuyayim ki diye düşünüyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz 1K uyeleri?
Kitabı hatırlamayacak kadar unutursam o zaman işte tekrar okuya bilirim
Okuduğum kitapları özellikle başka yaş dönemlerinde okumayı tekrar düşünürüm ve okurum ki; 20 30 50 80 yaşlarındaki ben’in ne düşündüklerini, nelerin altını çizdiğini, çizeceğini ve nasıl bir değişime uğradığını kitaplar hiçbir zahmete girmeden bana tanıtabilsin diye. Aslında her okuduğumda hem ben kendimi tekrar tekrar başka yönlerimle tanıyorum hem de onlar bana kendilerini her okuyuşumda başka yönleriyle tekrar tanıtıyor. Hangi insanla böyle bir etkileşime girebiliyoruz ki?
Evet haklisiniz, guzel bi yaklasim, cunku birakin 10 yil once ki dusuncelerimi, 1 yil once ki dusuncelerimi begenmiyorum. Hic boyle dusunmemistim. Tesekkur ederim.
Okuyamam ama arada altını çizdiğim not düştüğüm yerleri göz gezdiririm.
Evet onu bende yapiyorum.
"İnsan birkaç kez okuduğu kitaplarda kendine ait birşeyler bulur." derler. Belki de o yüzdendir.
Belki yaşım ilerledikçe bu düşüncem değişir ama şu an ben de sizin gibi düşünüyorum. Ayrıca bu site de okuduğum kitapları tekrar okumamak için güzel bir oluşum.
Eski bir dostu özleyip onunla tekrar sohbet etmek istemek gibi.
Ne guzel bi benzetme. :)
Sevilen kitaplar tekrar okunmalıdır bence. Her seferinde ayrı tat almak mümkün. Mesela; Kürk Mantolu Madonna’yı 5 kere okudum. Birkaç senedir okumuyorum. Çünkü tekrar okuduğumda yepyeni bir tat almak istiyorum. Nasıl sevdiğin bir yemeği sadece bir kere yemiyorsan, sevdiğin bir kitabı da bir kere okuyup kenara atmamalısın.
Oyle mi diyorsunuz? Ben simdiye kadar hep zaman kaybi olarak düşünmüştüm, fikirleri o yuzden merak ediyordum. Dikkate alacağım.tesekkur ederim.