2025 4. kitabı
Okunma: 08 Mart 2025 23:15
Dünyevi koşturmalardan bir nebze olsun ara verip sonunda Mihail Bulgakov başlayabildim. Başlangıç eseri olarak doğru bir tercih yapmış olduğumu bu eserin her bir cümlesi bunu ispat etti bana. Eseri başta okurken birbirinden bağımsız öyküler derlemesi olarak düşünmüştüm. Fakat okudukça aslında öyle olmadığını kitabın adından da bahsettiği gibi bir anı derlemesi olduğunu gördüm. Bu anı derlemesi Tıp Fakültesi’nden yeni mezun olmuş genç bir doktorun taşradaki vermiş olduğu mücadeleyi en amansız şekilde anlatmakta. Genel olarak baktığımızda oldukça sade ve anlaşılır, betimlemeler ise yerinde. Özellikle kış üzerine yapmış olduğu betimlemeler beni oldukça etkiledi. Rus edebiyatındaki kış mevsimine dair betimlemeler beni gerçekten büyülüyor. Bu öyküler içerisinde beni oldukça etkileyen bölüm ise Morfin . Morfin de ana tema bağımlılık gibi görünse de alt kısımda derin ve sert bir yalnızlık duygusu hakimdi. Hatta öylesine hakimdi ki yer yer satırların çoğunu duygulanarak okudum. Hatta şöyle söyleyeyim ki uzun zamandır bastırmış olduğum intihar düşüncesi bile göz kırptı bana. Ayrıca ana karakterin günlük şeklinde not tutması da kendimle özdeşleştirdim çünkü benim de uzun zamandır yapmış olduğum bir davranıştı ki hala devam etmekte. Netice itibarıyla anı türünde kurgu eser okumak isterseniz eğer birebir ihtiyacınızı karşılayacaktır.
Genç Bir Doktorun AnılarıMihail Bulgakov · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202332bin okunma