Bi dur bakalım! Tehlikelii
Eğer biz bu Kur'an'ı yabancı bir dilde indirseydik, onlar kesinlikle, "Ayetlerinin açıklanması gerekmez miydi? Bir Arap'a yabancı bir dille söylenir mi?" diyeceklerdi. De ki: "O, inananlar için bir yol gösterici ve gönüllerine şifadır. Kafirlerin kulaklarında ağırlık vardır ve Kur'an onlara kapalıdır; sanki onlara uzak bir yerden sesleniliyor." Fussilet - 44 Kur'an'ı Kerim
Din
2.372 Gösterim
haramdır diyen bir tarikat duymadım ama giidpte mustafa okuyan cemil kılıçların mealini okursan...
Bu ayeti okurken benzer şeyleri düşündüm. Neden Arapça olduğu açıkça söyleniyor. Akıl etmez misiniz?
Mustafa
Gülün Adı Akletmekten, Kur'an'ı anladığı dilde okumaktan kaçınanlara; ayetin hikmetini hatırlatmaya devam edeceğim. Sana bu kitabı; her şey için bir açıklama, doğru yolu gösteren bir rehber, bir rahmet ve müslümanlar için bir müjde olarak indirdik. Nahl - 89
Biz de ısrarla sahte şeyhlerin anlattığını din sanmasın insanlar, tarikatlar onları kandırmasın diye meal okuyun, hadis okuyun, kaynak sorun, araştırın dininizi öğrenin diyoruz. Bu kitabı Allah teala biz anlayalım, bize rehber olsun hayatımızı ona göre şekillendirelim diye indirdi ki O'na O'nun istediği gibi kulluk yapabilelim.