En çok senin sesini özledim.
2025 10. kitabı
Okunma: 30 Mart 2025 22:23
Merhaba 1K okurları. Kendimi kaybedip yeniden bulduğum günlerde, ki ben her gün bir yerlere kaybolup yeniden bulunuyorum kendi içimde, değerli arkadaşım bana bir kitap önerdi. "Sen seversin, oku istersen," dedi. Kitabın epub halini de bana göderdi. Teşekkür ederim arkadaşım. İyi ki varsın, iyi ki varımsın. Okuyacaklarım bölümünde kaç kitap var bakmaya korkuyorum. Çünkü rastgele, anlık okuyorum. Bazen de geçmişe gidip yeniden dönüyorum ertelediğim bir kitabın gönlünü almak için. Gönül almak, zaman kavramı. Anı yaşamak. Okuduğum kitaplarda hep bir ben arıyorum. Kaybettiğim beni, gençliğinin mezarı üzerinde gül olup yeniden boy vermeye çalışan beni. Bazen kokumu kaybediyorum, "Venüs" gibi, bazen de özüme bağlı kalmayı başarıyorum "Sarı Çiçek" gibi. Çelişen benle toprağıma tutunma savaşı veriyorum "Sokrates" gibi. Güllerin sesini duyabilmek için önce kaybolmak gerekiyormuş. Ölmeden dirilemez ya hani insan. Yeniden var olmanın sancısı ölümün acısından daha zormuş, bedel ödemeden öğrenilmiyormuş. Artemis/Diana olmak mı? Meryem/Mary olmak mı? Her insanın hayatında bir Zeyneb Hanım'ı olmalı, vardır. Karanlık tarafını aydınlığa çıkaracak, gecesini gündüzüne aşık edecek birisi. En önemlisi de içindeki "Gül"ü duyabilmen için güllerin matematiğini öğreten birisi. Ressam, Jon/Mathias, denizlerin ardındaki dağları, sahraları bile görebilecek ruh eşini arayan genç adam. Gözlerindeki ışığı bulmak istiyor ya, ya da görmek. İnsan ruhu cismin gözlerinden görünürmüş. O ruhu bulmanın peşinden çıktığı yolculuğu kiminle devam edecek? Ya da dilenci. "Ben onurlu adamım evlat!" Diyor ya.. Öyle bir "evlat" diyor ki, yanına varıp saatlerce onu dinleyesim geldi. Bir de Nesrerrin Hoca hikayesine değinmiş yazar. Kısacık öyküler serpiştirmiş aralara. Ama öyle bir ustalıkla yapmış ki bunu, neden bu kadar çok dile çevrildiğini de okuduktan sonra anladım. Bana Simyacı kitabını çağrıştırdı. Bitsin istemedim, ama bitirmek için de nefes almadan okuduğum oldu. Bir gün kitaplığımda olsun dediklerimden. En sona en leziz olanı saklarız ya, Diana'nın da dediği gibi, en sonunda incelememin Anne karakterine değinmek istiyorum ama girsem çıkamayacağım o derin kuyuya kendimi atmaktan korkuyorum. Bitmez yoksa incelemem. Hani diyor ya yine de Diana, o son olana gelene kadar zaman geçiyor. Biz de geç mi kaldık Annemize, bulabildik mi onu? Onu da size bırakayım. Feslesefi bir hayat hikayesi okudum. Değinmek istediğim bir çok konu vardı. Biri de Efes. Benim kendimi bulduğum o Araf. Ama vakit tamam. Okumanız lazım. Şimdi geldi aklıma, bir kitap daha hatırlattı bana A'mak-ı Hayal Artık nasıl bir kitap olduğunu çağrıştırdığı kitaplardan az çok anlamışsınızdır. Keyifli okumalarınız olsun..
Kayıp GülSerdar Özkan · Timaş Yayınları · 201214,3bin okunma
Eline emeğine yüreğine sağlık çok güzel bir incelme olmuş.. her güzel bir incelme güzel bir kitabı okumak kadar güzel ve etkileyicidir..👍👍✏️✏️
Kitabsever
Çok teşekkür ederim. Kitap tavsiye eden arkadaş, kitabı hediye eden kadardır diyelim. İncelemenin hakkını vermiş miyim bilmem ama bana düşen de bu diyeyim☺️🌼