2025 36. kitabı
Okunma: 04 Temmuz 2025 21:51
Bir çok ( Yeşil Mürekkep , İpek Sabahlık, Nefesi Tutku Olan Kadın: Afife Jale, Kızıl Çengi…) biyografik romanın yazarı olan Osman Balcıgil bu biyografik romanların yanı sıra dönem romanları üzerine de harika eserler vermiş. Okumaktan çok keyif aldığım bir yazar kendisi. Her kitabı beni başka bir zamana başka bir gerçekliğe götürüyor. İkinci Dünya Savaşı sürecini anlattığı Putlar Yıkılırken, 6-7 Eylül olaylarını konu ettiği En Hüzünlü Eylül, 68 kuşağının hikayesini anlattığı Avuçlarımda Hala Sıcaklığın Var, 70 yıllar Türkiye’si gerçeklerinden bahsettiği Melek Terörist Fahişe ve 80 ihtilali öncesini anlatan şimdiki Yağmur Çiseliyor…. Yağmur Çiseliyor 80 İhtilali öncesinde ABD’nin CIA ajanları ile birlikte Türkiye’ye kendi siyasi çıkar ve isteklerini yaptırabilmek için ülkeyi sağ-sol olaylarının yanı sıra Alevi-Sünni olaylarına sürükleme ve kardeşi kardeşe kırdırma sürecini anlatıyor. Her anını soluksuz okuyacağınız tamamen tarihi gerçeklere dayanan bir roman. Okuyacak olanlara şimdiden keyifli okumalar diliyorum.
Yağmur ÇiseliyorOsman Balcıgil · Destek Yayınları · 20241,104 okunma
📚 OKUR–YAZAR BULUŞMASI Osman Balcıgil ile Edebiyatın İzinde Bir Akşam İnsanı insana anlatma sanatını büyük bir incelikle taşıyan Osman Balcıgil, Yağmur Çiseliyor romanından süzülen duygular eşliğinde edebiyatın derinlerine, insanın kendine sakladığı o en sessiz yerlere doğru bir yolculuğa çıkaracak bizleri. Kelimelerin ruhumuza dokunduğu, hikâyelerin içimizde yeni pencereler araladığı bir akşama davetlisiniz.. 📍 Telegram Uygulaması t.me/kitapokumaokulu 📅 25 Kasım 2025 ⏰ 21.00