Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Gönderi

168 syf.
·
Puan vermedi
“Ben yoksul bir halk çocuğum. Burada bize ülkemizin çıkarlarına hizmeti öğretmiyorlar, varlıklıların nasıl daha rahat yaşamasını sağlayacağımı gösteriyorlar. İlk kez o zaman ayıldım…” sözleri Harun Karadeniz’in düzeni sorgulamaya iten, sadece sorgulamakla kalmayıp direnme, çözüm üretme sürecinin başlangıç noktasıdır. Öncelikle sürekli okuyarak,
Yaşamımdan Acı Dilimler
Yaşamımdan Acı DilimlerHarun Karadeniz · May Yayınları · 197921 okunma
··
292 görüntüleme
Icetree okurunun profil resmi
Mısra hanım keşke uzun aralar vermeyip daha çok yazabilseniz. İncelemeniz aklıma bir anımı getirdi. Üniversite son sınıftayken mühendislik ,felsefe ve sosyoloji hocalarının , bölüm öğrencilerine özel, ortak düzenlediği bir seminere katılmıştık. Orada mühendislik hocaları teknoloji, inovasyon, hammadde kaynakları ,pazarlama stratejileri vs derken felsefe öğrencileri sürekli söz isteyip, konuyu  çevre kirliliği, kapitalizm ,işçinin emeği..vs ne getirip, hocalarımızı baya sıkıştırmışlardı. Öyle bir konuşuyorlardı ki ağzımız açık kalmıştı. Gerginlik olunca da çok uzatılmayıp bitirilmişti seminer. Bu meselelerin bırakın bir işletme de değerlendirilmesini, bir eğitim yuvasinda bile bir araya getirilmesi zor olmuştu. Belki sonrasında daha etkin seminerler yapılabilmiştir bilemiyorum. Mezun olduğumuzda kendimizi her ne kadar birinci grupta bulsak da, ikinci grubun farkındalığı oluşmadan birşeylerin düzeleceği de yok gibi. İnceleme için teşekkürler ,kaleminize sağlık.
mısra okurunun profil resmi
Yağmur hanım, ilginiz, güzel düşünceleriniz ve paylaştığınız anınız için çok teşekkür ederim. Yazdığınız gibi ikinci gruptaki farkındalığın oluşması toplumsal fayda için çok önemli. Harun Karadeniz de bu farkındalığı okulda verilen eğitimi sorgulamaya başlamasıyla kazanıyor. Bunun mücadelesini veriyor. Uyanmak ve bencilce çıkarlarımızdan kurtulmak ümidiyle…
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.