Arachnoid Mater
2025 36. kitabı
Okunma: 01 Ağustos 2025 21:35
Arachnoid Mater Macera devam ediyor. İlk kitap benim için 1.Sezon Pia Mater ın sonu bir sürpriz ile sonlanmıştı. 2.sezon diyeceğim buna Arachnoid Mater de yine bir sürpriz ile sonlandı okurken bitmesin diyeceğim bir roman oldu. Serkan Karaismailoğlu bu serilere nöro-roman demiş haklı da çünkü romanı okurken bilgi vermeye devam ediyor. Genelde bir meslek sahibi olup roman yazan yazarlar kendisinin en iyi bildiği bilgiyi yani mesleğini yazıya dökerler bu da bazı okuyucuları sıkar o kitap zaman ilerledikçe okuyucunun okuma iştahını tıkar ama ben bu kitabı okuken sinirbilimci bir yazar en iyi bildiği bilgileri yazısına dökmüş ve ben hiç sıkılmadan, tıkanmadan merakla okumaya devam ettim. Buda yazarın ne kadar iyi bir kurguyla mesleğini harmanlamış olduğunu gösteriyor. Bunu kitabı okurken de aklımdan geçirmiştim hani iki tür öğretmen vardır biri dersini öyle güzel anlatır ki sevmediğin o dersi sana sevdirir hiç bitmesin o ders dersin diğeri ise sevdiğin bir dersi sana öyle sıkıcı anlatır ki o dersten biran evvel çıkıp teneffüs zili çalsın lütfen diye dua edersin. İşte Serkan Karaismailoğlu benim sevmediğim dersi sevdirmiş bir hoca gibi çok başarılı bir eser ortaya koymuş. Bu kitabın devamı yani 3.Sezonu yani Dura Mater i çok merak ettim. Okuyacaklara şimdiden iyi okumalar.
Roman
Arachnoid MaterSerkan Karaismailoğlu · Elma Yayınevi · 202011bin okunma
Çok güzel bir inceleme olmuş,kitap dostum.Yazdıklarınıza gönülden katılıyorum 👌 Dura Mater'e gelince , her ne kadar benim hayal ettiğim şekilde devam etmemiş olsa da , yine de yazarın hakkını teslim ediyorum.Yine çok etkileyici idi. Zaten bu yüzden hemen ardından "Büyülü Dağ"serisini okudum🙈 çok zorlasa da🙈😄😄ama yazarın neyi anlatmak istediğini anladım 👍 Bazı kitaplar insanı yeni ufuklara yönlendiriyor.Bu benim çok hoşuma gidiyor 👌Keyifli okumalar dilerim🙏🪻
Mustafa
Gül Dane 😇👍🏼
Pia'yı çok sevmiş Arachnoid'de zorlanmış Dura'yı zor bitirebilmiştim. Okuduktan sonra sezon finali incelemenizi sabırsızlıkla beklemekteyim Dura için, keyifli okumalar dilerim.
Mustafa
F. Suna KOÇYİĞİT bilimsel olması bilgiler vermesi benim en sevdiğim yanları oldu çünkü çok iyi harmanlamış şu yosunlarının ışığa duyarlı tek bir hücre oluduğunu bu kitap sayesinde öğrendim 😃 ayrıca Galenin son sahnesi benim gözümde hem komik hemde beklenmedikti bombalar üzerinde 😃 güzel di tatlı sahneler oluştu.