Cinsiyet Farkı Okurlar İçin Önemli Mi?
İyi akşamlar 1000K kullanıcıları.Bu platformu yaklaşık olarak bir yıldan beri kullanmaktayım. Okuduğum kitaplardan sık sık alıntılar, bitirdiğim kitaplar hakkında da incelemeler paylaşırım. Paylaşımlarıma beğeni ya da yorum yapılması gibi bir takıntım yoktur. Bu platformdan ve kullanıcıların yapmış olduğu paylaşımlardan faydalanmak, diğer kullanıcıların da benim yaptığım paylaşımlardan faydalanması amacındayım. Ancak son zamanlarda aklıma takılan bir düşünce var ki o da şudur: Acaba cinsiyetim "Erkek" değil de "Kadın" olsaydı;paylaşımlarım ve profilim daha mı çok itibar görürdü, daha mı çok ilgi çekerdi, daha mı çok sevilirdi? Ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Haksız mıyım sizce, ne dersiniz?
Kesinlikle haklısın
Bu yorum görüntülenemiyor
Bu sorunun cevabını az çok tahmin edebilirsiniz. Özellikle son zamanlarda meydana gelen ahlaka mugayir davranışlar, saçma sapan tartışmalar, ego savaşları vb. platformun içeriğiyle alakalı olmayan durumlar ister bayan ister erkek olsun siteyi asıl amacına uygun olarak kullanmaya çalışan kullanıcıları daha tedbirli davranmaya yöneltiyor. Beğeni ya da takipçi sayısı odaklı düşünenler kendini zaten belli ediyor. Siz sitenin kendinize katkısından memnunsanız, başkalarından itibar görmeyi veya beklemeyi pek önemsemezsiniz sanırım.
Oğuz Aktürk
Oğuz Aktürk
(Kendisinden izin almadan kullanıyorum. Umarım, beni bağışlar.) Böyle durumlarda biraz sosyolojiden gitmek yerine, psikolojiden gitmek daha iyi olabilir. Oğuz 'Bey'i etkilememiş. Cinsiyetten geleceklerse zaten hiç gelmesinler kafasındayım. Naçizane tavsiyem, kendinizi sorgulamanız. Toplumun bireyi olarak, sosyolojik düşüncelere veya fikirlere sahip olmamız olağan. Ancak bizler yargı kavramlarını hep dışarıya yönlendiriyoruz. Bu da gerçeğin farklılaşması olabilir. Daha doğrusu, sanrılı ve karakteristik düşünceler olabilir. Bunların da gerçeklikle alâkası olmayabilir. Saygılarımı sunuyorum.
Takipçi sayınızı örnek verirsek ; takip edilen 500 takip eden 500 gibi yapar ve bir çok üyeyi de beğenirseniz. Cinsiyete ihtiyacınız kalmaz. Bugün ne yapsam yazarsanız, en az 100 beğeni en az da 50 yorum gelir. Anormal bir durum değil aslında.. Çok abes karşılanmamalı. İnsanlar platform ayırt etmeksizin eğlence ve goygoy arıyor. Takılmayın cinsiyete.
Eminim ki goygoyun konusu ve tarzı da cinsiyete göre değişiyor. Teşekkür ederim yorumunuz için.
1 yanıtı göster
Bu iletiyi güzel bir bayan paylaşmış olsa çok daha fazla beğeni alır hocam, haklısınız :))