Gölgeler Kraliçesi Kitap İncelemesi
2024 1. kitabı
Okunma: 02 Ocak 2024 00:00
Bu kitap tek başına bana hem tüm seriden hem Aelin'den nefret ettirdi. Ve bu nefret keyfi değil; tamamen kötü karakter geçişi yüzünden. Celaena'dan Aelin'e geçiş o kadar keskin, o
Gölgeler KraliçesiSarah J. Maas · Dex Yayınları · 20182,301 okunma
1.107 Gösterim
KONUS KRALICE KONUS gercekten bu seriyle alakali oyle bi hype var ki bence insanlar bu hypetan dolayi bir iki dakika dusunup ben ne okuyorum amk demiyo
Önceki 5 yanıtı göster
PınarPınar lütfen beni yanlış anlamayın ama ben tamlin'i hiç tam olarak kötü biri olarak görmedim 🫣🫣 kesinlikle takdir etmiyorum ama feyre'nin 3 aylık travmasına onlarca sayfa mağduriyet yazıp tamlin'in ELLI YILLIK travmasını sırf rhys için görmezden geldi yazar. ki rhysand'i 2. kitapta sevmiştim bu arada onu da söyleyeyim hahaha (3. yü hala okumadım) ama yazar açıkça okurlarını salak yerine koyuyor çok haklısın 🥲
17 yanıtı göster
Şuan aktif olarak okuduğum kitap. Herkes ilk 3 kitabın iyi olmadığını bu kitapta her şeyin başladığını ve çok güzel olduğunu falan söylüyordu. Ama bem ilk 3 kitabı daha çok sevmiştim. Beni RS’ye soktu kitap. İki aydır elimde sürünüyor, bitiremiyorum. Aelin’i başından beri sevemiyorum. Her kitapta birine ilk defa aşık oluyormuş gibi bağlanıyor. Sonra hop diğeri gelince bir anda bitiyor aşkı. Çok baydı.
ben de ilk 3 kitabı daha çok sevmiştim aynı şekilde. eğer bu kitabı sevmezsen açıkçası son 2 kitabı da pek beğeneceğini sanmıyorum çünkü daha kötüye gidiyor:/ kendi adıma konuşmam gerekirse yani. aelin ilk kitaptan son kitaba kadar hep sinir bozucu ama ilk kitaplarda en azından kırılgan yanları vardı ve aşırılıklarını ergenliğine veriyordum 😂 ama yok, seri ilerledikçe kıza tanrısallık yükleniyor. neyse, umarım kitabı -en azından- bitirebilir ve benden daha cok seversin <33
Bu kitabı sevmediğimi açıkça söyleyemiyorum. Çünkü insanlar eleştiriye pek açık değil ama dürüst olmak gerekirse, kesinlikle abartıldığı kadar müthiş bir seri olduğunu düşünmüyorum. Üçüncü kitabı zorla bitirdim. Çevirisi kötüydü, yazarın dili de beni hiç etkilemedi. Karakterler yüzeysel anlatılmıştı ve hiçbiriyle bağ kuramadım. Dördüncü kitapta kaldım ve devam edemedim. Fazla mantıksız ve cringe sahne vardı. Başrolle empati kuramayınca hikâye benim için hiç akmadı. Olaylar hızlı ve üstten bir dille aktarılmıştı ve daha keskin, daha bencil bir anlatım var ama aslında ortada pek bir şey yok. Başlarken beklentim yüksekti ama hiç karşılanmadı. İnsanlar “Dikenler ve Güller Sarayı” serisini küçümsüyor ama bence kat kat daha iyi. En azından karakterler daha canlı ve onlarla bağ kurabiliyordum. Basit bir dili olsa da daha samimi, daha sıcak bir atmosferi vardı. Okurken heyecanlanıyordum, bazen de gülümsüyordum. Bu seri için ise “dünya inşası mükemmel, karakterler şahane” deniliyordu. Hiç öyle değil. Başrolü Daenerys Targaryen’le kıyaslayanlara bile rastladım. Yanına bile yaklaşamaz. Kitlesi de çok çocuk geldi bana. İlk okuduğumda yorumu orta yolda bırakmıştım. Çok keskin konuşmadım çünkü daha önce fikirlerim yüzünden rahatsız edici mesajlar almıştım. Ama şimdi bakınca, söylediklerinin çoğuna katılıyorum. Bu yüzden paylaşmak istedim.
teşekkür ederim yorumun için ❤️ ben genel olarak bu yazarla ilgili abartıyı anlamıyorum çünkü iyi bir yazar değil bence. hiçbir kitabında bir orijinallik yok, parça parça toplayıp fan kitlesinin isteyeceği şekilde birleştirdiği için iyi görülüyor ama... değil 🤷‍♀️ cam şato serisiyle ilgili o kadar iyi olduğuna dair yorumlar var ki insan ister istemez beklentiye giriyor. ve beğenenlerin neden beğendiğini de anlayabiliyorum ama 3-4 tane iyi yazılmış kitap okuyan kimse bu kitaba gözü kapalı iyi demez. yazım tarzı uğraşılmamış, dünya inşaası toplama, büyü sisteminin bir extrası yok, karakterler kötü yazılmış ve yazar seçimleriyle resmen okurlarını salak yerine koyuyor. zorlandığı her kısımda işi halletmeleri için karakterlerine bırakıyor ve "aelin gizli planlarıyla her şeyi halletti" ama okur daha bu gizli planların ne olduğunu bile sorgulamadan "aelin en iyisi" diye hemen atlıyor. yaniii ne desem bilemiyorum, eskiden en azından saygılı yaklaşırdım bu yazarı sevenlere ama artık o kadar arttılar ve ortada o kadar büyük bir abartı var ki bir kişiyi takip etmeden önce sarah'nın kitaplarının hepsine 10 puan yapıştırmış mı diye kontrol ediyorum. bu bazı kişiler için abartı gelebilir çünkü yazarlara karşı hayranları yüzünden nefret beslemek saçmalık ama senin "daenerys ile kıyaslayanları gördüm" dediğin gibi ben sarah ve grrm karşılaştırması yapanları gördüm - hatta arttırıyorum, grrm'nin game of thrones'u cam şato'dan kopyaladığını söyleyen bazı RESMEN SALAK insanlar var. savunmaları da şu "sarah bu kitabı ilk 2006'da çevrimiçi yazdı" ama atladıkları şey şu ki 2006'da yazdığı basit bir cinderella retelling'di. sonradan kitap haline getirdiği cam şato ise toplama. biraz uzattım kusura bakma 🥹 ama demek istediğim şu ki sarah iyi bir yazar değil, cam şato iyi bir seri değil, aelin ve diğerleri iyi yazılmış karakterler değiller - hatta aelin okuduğum en kötü yazılmış karakter. saçmalık. dikenler ve güller sarayı'nı ben de daha çok seviyorum ama o da kötünün iyisi benim için. yoksa saysan tonlarca sorun var seriyle ilgili. düşüncelerimizin benzer olmasına çok sevindim, umarım bu seriyi gözü kapalı okumayanların sayısı artar.
1 yanıtı göster
yazın seriye yeniden başlayacağım sanırım.... bu kitabı okuyup seriyi bırakmıştım 2 sene önce. aelin'in her erkek larakterle ilişki başlatmasına katılıyorum çok gereksiz
bu benim hayranı olduğum bir seri değil ama seven çok kişi var. benim sevmemem tamamen benimle ilgili. umarım sen okuduğunda benden daha çok seversin ☺️❤️