Ahmet Hamdi Tanpınar Merhaba, harika bir kurgusu olan bu kitap beni çok şaşırttı. Neden daha önce okumadım neden neden diye kendimi yıpratmadım tabi..
Konusundan çok hissettirdiği duygularla hatırlayacağım çünkü 73 günde okudum ve o süre zarfında hayatımda bir sürü değişiklikler oldu. İnsan saatinden önce kendine vermeli o ayarı. Kafamı nereye çevirsem mutsuz insan suratı görmekten sıkıldım. Nereye gidiyoruz böyle bilmiyorum. Gidişat iyi değil efendim.
Gelelim kitaba . Ahmet Hamdi, insanların duygularını çok ustaca yönlendiriryor. Bir bakmışsınız Hayri İrdal olmuşsunuz bir bakmışsınız Halit Ayarcı. Bu ikisi kitabın başrol oyuncuları ve ikisi de başka dünyaların insanı. Arada Mübarekte oluyorsunuz tabi :) sıkılmadan okuyup bitirebileceğiniz bir dönem kitabı ve o dönemle ilgili toplumun sosyal düzeyini görebilirsiniz.
"bir umuttur zaman... bir müphemdir zaman... ilerledikçe gerileyen... hep yeniden başlayan... etmezseniz saatlerinizi ayar... sizin de hayatınız kayar..."
Sağlıcakla kalın..