2025 18. kitabı
Sarı Yüz Şimdi düşünüyorum. Bu kitap nasıl çok satanlar listesine girdi. Popüler kültür mü? Yoksa kitabın pazarlanma başarısı mı, çok satanlar içinde olmasının nedeni.. Bakıyorum kitabın konusuna,
Gizemli yazar
Sarı YüzR. F. Kuang · İthaki Yayınları · 202513,1bin okunma
Kitap sizi daha başında o hırsızlığa ortak ediyor. Ve siz de yazarla birlikte hırsızlığı unutup başarıların tadını çıkartıyorsunuz. Kitap yazarın yaşadığı tüm duyguları çok iyi bir şekilde okuyucuya aktarıyor. Vurucu bölüm sonları ile heyecanı hep yüksek tutuyor. Sonu da çok güzel biçimde bitmiş. Kitap bittiğinde başa dönüp çıkacak eseri görebilirsiniz. Bence oldukça başarılıydı.
Aynı anda inceleme paylaşmışız :) sizinki okuyunca benimkini silmek istedim🙃 ama kalsın ki sizin incelemelerin kalitesi daha çok oraya çıksın ☺️#280543273
Estağfurullah canım 😇🕊️
Ben farklı bir son beklemiştim. Çok yüzeysel değil miydi? Ben mi anlamadım bazı şeyleri? Havada kalmış gibi hissediyorum.
Bence gayet de iyi bir kitap... Irkçılık temelinde okumadım doğrusu, benim daha çok ilgilendiğim konu "Yetenek gerçekten önemli mi?" sorusuydu. (Donadona filmini de öneririm) Kitabın bir nevi günlük şeklinde yazılmış olması, yazarın edebiyat hayatı dışında ölümle ilgili, ölen kişiyle ilgili duygularını okumak, zamanla düşüncelerin değişmesi, gerginliği hissetmek... Bence çok iyi kurgulanmış bir kitap.
Kafka'nın mahremiyetini öldükten sonra paylaşan Max Brod gibi
İnceleme yazmaya üşeniyorum ama yazsam aşağı yukatı böyle bir şey yazardım. Bence de kitap aşırı abartılıyor