Yaşlı Adamın Savaşı serisi ile en sevdiğim türün (Askeri - Bilim Kurgu), heyecan verici yazarlarından biri olan John Scalzi'nin bu kitabını, gelecekte geçen politik bir macera olarak sınıflandırabilirim. Savaş sahneleri ve aksiyon arıyorsanız bu kitap size göre değil.
Kurmuş olduğu dünyayı anlatırken, eğlenceli karakterler ve diyalogları ile kesinlikle sıkmıyor ve bu düzeni tehdit eden "büyük bir şey yaklaşıyor hissiyatı" ile de sayfaları heyecanla çevirmenize sebep oluyor.
Dune gibi epik bir dünya beklemeyin. Fakat kendi içinde tutarlı ve bu tutarlılık içinde bizi içine çekebilen bir kitap.
John Scalzi zaten ilk Yaşlı Adamın Savaşı serisindeki ilhamını Yıldız Gemisi Askerleri kitabından aldığını söylemişti ki o da aksiyon sahnelerinin çok ötesinde politik bir kitap. Yaşlı Adamın Savaşı aksiyon açısından Yıldız Gemisi Askerleri'ne yaklaşırken, Bağlılık Serisinin birinci kitabı olan İmparatorluğun Çöküşü ise şimdilik sadece politik kısmını almış. Tabii ki John Scalzi'nin en distopik dünyaları bile eğlenceli kılan sesi ile.
Serinin devamında nasıl bir şey bizi bekliyor merak ediyorum ve hemen ikinci kitaba geçiyorum.