Bazı yazarlar vardır. Tüm hayal gücünü serinin ilk kitabında harcar. Diğer kitaplar ilk kitabın yanında sönük kalır.
Mesela John Verdon . David Gurney serisinin ilk kitabı olan Aklından Bir Sayı Tut zekice işlenmiş konusu, ters köşeleri, akıl oyunları ile serinin açık ara en iyi kitabıdır. Fakat serinin diğer kitaplarında aynı heyecanı bulamayız. Kötüdür demiyorum ama ilk kitap gibi de değildir.
Bir de Tim Weaver gibi yazarlar vardır. Her kitapta yetenekleri daha da ilerler. David Raker serisinin ilk kitabı olan Paravan vasatın bir tık üzerinde bir kitaptı. Hikâye ilginçti fakat - ilk kitabın acemiliğinden olsa gerek - bir çok çatlak barındırıyordu.
Şu ana kadar beş Tim Weaver kitabı okudum. Açık ara en sağlam hikâyeye sahip olan Dönüş Yok ve Düello idi. Yazar kendini geliştirmiş ve son ana kadar temposunu koruyan bir eser çıkmış ortaya.
Polisiye - gerilim sevenlerin beklentilerini karşılayacak bir kitap. Yazarın tüm eserlerinin Türkçe'ye çevrilmesi dileği ile.