Harun Gülle

Okunma: 17 Şubat 2026 20:54
2026 6. kitabı
Marcel Proust
9/10 · 1.482 okunma
Proust'un Kıskançlık adlı eserinin aslında bu kitaptaki bir bölümden oluştuğunu biliyor muydunuz? Bu kitabı okuyarak yazarın iki kitabını okumuş oldunuz :)
Harun Gülle
Sümeyra Özat Örnek gösterdiğiniz alıntılar gibi okuduğum ve okumaya devam ettiğim 6 kitap boyunca o kadar insanın ruhuna dokunan alıntılar vardı ki; hepsini aslında paylaşmak istedim ancak bu uygulamada ki insanlar uzun alıntıları okumuyor, daha çok tek cümlelik alıntılar okunuyor. Bir ara paragraflarca alıntı paylaşırdım, baktım ki kendim yazıyor kendim okuyorum, dedim gerek yok kendimi yormaya. Aynı şey incelemeler içinde geçerli. Kitabın arka kapak yazısını ya da önsözünü kopyala yapıştır yapıp yüzlerce beğeni alan incelemeleri gördükçe ben boşuna saatler harcıyorum inceleme yazmak için, değmez dedikçe yazmayı çok sevdiğim için yine de detaya girmeden incelemeyi bitirmiyorum :) Ulysses konusuna gelirsek de ben zor okunan kitapları okumayı çok sevdiğim için bu kitabı çok severek okudum. Sadece bir paragrafı dört beş defa tekrar ve tekrar okumak zorunda kalmak, o metnin özünü kavrayabilme hırsı zihnimi çok yormuştu.