Emeğinize sağlık 👌 🙏 Yazarı sizin sayenizde tanıdım ve kitaplarını da inceliyorum. Hele
Finnegan Uyanması diye bir kitabı var ki ben hayatımda böyle bir şey görmedim! Bu kitabı değil çevirecek; ne yazdığını anlayabilecek insan var mı çok merak ediyorum!
Sağ olun hocam. Geçen gün konuşmuştuk; Finnegan Uyanması’nı bir gün deneyimleyeceğim. Açıkçası ben de ne yaşayacağımı merak ediyorum; bu kitap, okurken bambaşka bir yolculuk vaad ediyor gibi geliyor💭.
Son paragrafta söylediğiniz gibi kitapları öyle bir içselleştiriyoruz ki, ben olsam şunu yapardım , ben olsaydım şöyle davranırdım diyerek o kitaplar içinde yüzlerce hayat yasıyoruz. Bence kitapların en keyifli yanı bu iyi ki varlar.
Evet, bazılarımız ‘ben olsam ne yapardım’ diye o sayfaların içinde yüzlerce ihtimal kuruyor; bazılarımız ise ‘benim başıma geldi, ben ne yaptım’ diyerek okuyor.
Kesinlikle Kahraman Stephen ile başlamak gerekiyor. Çünkü diğer metinlerin hemen hepsinde onun izleri belirgin şekilde hissediliyor. Ardından Sanatçının Genç Bir Adam Olarak Portresi ile devam etmek çok daha anlamlı bir bütünlük sağlıyor. Bu sıralamayla ilerlemek, okuma deneyimini ciddi anlamda derinleştiriyor.