2026 17. kitabı
Batman başarılı bir hikaye esasında. Daha da uzatılıp, çok daha bir hikaye olabilirdi belki de. Ancak şu anki halinin kabul edilebilir olduğunu düşünüyorum. İsimden de anlayacağımız üzere "Üç Joker" tehdidiyle yüzleşmekte bu çizgi romanda Batfamily. Aralarından hangisinin gerçek olduğu gizemi merkezde olmalı değil mi? Öyle lakin çok hızlı çözülebiliyor bu gizem. Özellikle de Batman - Öldüren Şaka okumuş olanlar için. Gizem dışında geriye ne kalıyor? Joker'in motivasyonu. Onu ise final sayfalarında Joker'in ağzından duyuyoruz. Şahsen kitabı okunmaya değer kılan ve Joker'i yansıtan bir motivasyon olduğunu düşünüyorum. Tabii Joker'in ağzından duymaktansa biraz aksiyonları aracılığı ile kavrasaydık çok daha iyi olabilirdi. Peki bu kadar kabul edilebilir bir hikayeyse, neden daha yüksek bir puanı hak etmiyor? Bunun iki sebebi olduğunu düşünüyorum. İlki Jason'ın travmalarına/karakterine değinmek isteyip batırması ve Barbara ile arasında saçma sapan romantik bir ilişki başlatmaya çalışması. İkincisi ise kitabın ismini aldığı "Üç Joker" temasının çokta ana odak olmayıp, ilk fırsatta çöpe atılması. Normal bir Joker hikayesi olarak bakmak daha mantıklı olacaktır. Bunların dışında tuhaf bir sebepte var tabii: Final. Her şey 2 sayfada açıklanıp, 4 sayfada bitiyor. Çok ani bir final olduğunu düşünüyorum. Saçma veya başarısız değil, sadece ani bir final. Aniliği ile insanın kafasını karman çorman ediyor diyebilirim. Çizimlerine değinmeden geçmeyeyim. Jason Fabok muazzam bir iş çıkarmış. Çizimlerine hayran kaldığım için başka çizdiği serilere de göz gezdireceğim şahsen. Toparlayayım. Batman hem eli yüzü düzgün hem de son derece tuhaf bir hikaye. Hızlı tüketilebilirliği, çizimleri ve Joker'inin motivasyonu ile okumaya değer bir hikaye bence. Tuhaf ve başarısız olduğu yönleri göz ardı edebilirseniz tabii, şahsen Jason durumları dışında benim çok gözüme batan bir durum olmadı. O yüzden tavsiye ederim. Ha, tabii bence benim düştüğüm hataya düşmeyiniz. Batman - Öldüren Şaka okuyup sonradan bu hikayeyi deneyimlerseniz daha çok hoşunuza gidebileceğini düşünüyorum. Geoff Johns bir nevi Alan Moore'un hikayesine sequelimsi bir şey yazmak istemiş. Baskı ise 2024 baskısı ve son derece başarılı. Ancak bazı yerlerde mürekkep akma durumları yaşanmıştı es geçmemek gerek.
BatmanGeoff Johns · JBC Yayıncılık · 202298 okunma