İmzamı atıyorum paylaşımın altına. Ahmet Ümit'i gönül rahatlığı ile tavsiye edemiyorum kimseye. Özellikle "Sis ve Gece" adlı kitabını okuduktan sonra kitaplarını tamamen bıraktım. Bu kitapla ilgili yorumumu burada da paylaşmıştım. Ahmet Ümit, alanında çok başarılı bir yazar. Ancak maalesef kalemi, ahlaki değerlerden oldukça uzak. Zülfü Livaneli de ondan farksız değil. Ben de ün sahibi olan aydın yazarların, bütün insanları ilgilendiren ahlaki değerlere sahip olması gerektiğini savunuyorum. Dini kötüleyen, ahlaksızlığı normalleştiren yazarları boykot etmek gerek :)

Fatma Buse

@fatmabuse_aksak
Bana kitap yazsa dâhi okumayacağım yazarlar - Zülfü Livaneli -Ahmet Ümit
··2 alıntı·
2 +1'leme
13,4bin Gösterim
Edebiyat her zaman öğretici veya ahlak dağıtıcı olmak zorunda değil. Cinayet, ihanet ve karanlık işleri anlatmayan bir polisiye romanı mümkün mü???
Şuayb Ege
Haklısınız. Ama polisiyeler dine saldırmak zorunda değil. Benim dinime yapılan bir hakaret veya kötüleme varsa benden bunu kabul etmemi bekleyemezsiniz. Bunu eleştirmek ve buna karşı çıkmak en doğal hakkım.
Bir kişinin ya da grubun ahlâki değerlerini savunmuyor ya da eleştiriyor diye bir yazar ya da kitap edebi olmaktan uzak demek haksız bir söylem... Fakat şunu diyebiliriz x yazarın y kitabı maddi kaygı ile yazılmış/ yazdırılmış olabilir. Zira günümüzde içerikten çok isim satmakta. Yani yazarın ismi ön planda. Bu sebeple bazı yazarların gereksiz kitapları mevcut. bahsedilen iki yazarın da benzer bir kaç eseri olabilir. Fakat bu onları kötü yazar yapmaz. Örneğin Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk bana göre kötü bir yazar.(Ermeni soykırımını savunduğu için).Hatta o kadar önyargılıyım ki hiç kitabını okumadım. Fakat buradaki okuyucuların incelemelerini okuyunca listeme aldığım kitapları oldu. Demek istediğim ben okumuyorum diye Orhan Pamuk kötü bir yazar olmuyor. Lütfen önyargıları bir kenara bırakalım. Şuayb Ege Kitapla kalın iyi okumalar.
Livaneli’nin edebi yönü yok, o yüzden ideolojik yönü çok sırıtıyor.
Ben de yeri geldiğinde Nietzsche’yle bir olup kötülüyorum, beni de boykot edin. Benimle zıt düşüncelere sahip o yüzden eserlerini okumam modası da yeni çıktı sanırım. (Bu yorumum yazar savunmak için değil, zira birini hiç okumadım diğerinin ise bir tane kitabını okudum.)
Şuayb Ege
Sis ve Gece kitabıyla ilgili yorumumu da şöyle bırakıyorum buraya; #298910387
İmzamı şöyle bırakayım ben de..
Ahmet ümit bana kitap okumayı sevdiren kişi, patasana da harika olay örgüsü ile içine çekmişti, bana göre trajik hisleri ortaya çıkarmada cevheri parlak biri