"Erkek dört şeyde üstün olmalıdır: • Yaş - Boy - Mal - Soy. Kadın ise dört şeyde üstün olmalıdır: • Güzellik - Edep - Takva - Güzel ahlak. Aksi halde karşılıklı küçümseme başlar."
İmam Gazali
İmam Gazali
··2 alıntı·
15 +1'leme
40bin Gösterim
Öne Çıkan Yorum
Göreceli
Bir erkekte önce merhamet sonra nezaket aramadığınız takdirde kaybetmeye hep mahkum olacaksınız,
Erkekte ahlak takva edep neden yok 👀
Önceki 17 yanıtı göster
Gönül Zeynep Özbalık
Gönül Zeynep Özbalık
Akıllı insanların varlığını bilmek mutlu etti. 🌸🫡
Kusura bakmayın bu çok saçma.
Gazali bey "insan" denen kaotik canlıya pek bir sığ , pek bir yüzeysel, derinliksiz ve de maddesel ve hatta biraz da çirkin sayılabilecek şekilde bakmış düşüncesindeyim.
Sizce günümüzde insanların belli kriterleri ve şartlandırmaları yok mu? :)) En mütevazi geçinenin dahi emin olun birçok talebi var, kadın için de erkek için de söylüyorum bunları :)
1 yanıtı göster
Pardon ama saygı anlayış karşılıklı özveri nerede
Çok ama çok cinsiyetçi bir tanım değil mi sence beste :)) hitlerin arı ırk şeyine benzedi biraz :))) bu tanıma uymayanları sabun mu yapacaz şimdi 🥶🥶😂😂
Bu anlayış yani iletimde paylaştığım maddeler her cinsiyetin farklı kulvarlarda güçlü olmasını savunuyor aslında evet ayrım var ama biraz didiklersen eşitlik de çıkıyor 😅 ama günümüze uyarlayınca bütün maddeler çöp herkes herkesten her şeyi bekliyor, bir şeyin eksikliğini, diğer şeyin fazlalığı tolere etmiyor 😃 bu maddelere uymayanlar çaresizce köşesinde bekliyor zaten